Rusia și alți producători care nu fac parte din OPEC se vor alătura măsurii privind reducerea producției de țiței, anunțată de organizație, și își vor diminua oferta cu 600.000 barili pe zi

0
1716
OPEC

Această decizie a fost anunțată de președintele în exercițiu al Organizației Țărilor Exportatoare de Petrol (OPEC), Mohamed Bin Saleh al-Sada, la o conferință de presă la Viena, saptamana trecuta.

Rusia reduce cu 300.000 barili pe zi

„Am plăcerea să vă anunț că Rusia s-a angajat să reducă producția cu 300.000 barili pe zi”, a spus, la finalul celei de-a 171-a conferințe ministeriale a OPEC, Mohamed Bin Saleh al-Sada, care este și ministru al Energiei în Qatar. Reducerea ofertei, care va trebui parafată la o reuniune ce va avea loc pe 9 decembrie, la Doha—deși, a spus el, ar putea fi luate în considerare și alte orașe pentru reuniune — va fi astfel de 1,8 milioane barili pe zi. OPEC a decis marți, la Viena, să-și reducă producția de petrol până la 32,5 milioane barili pe zi, începând de la 1 ianuarie 2017, ceea ce înseamnă cu 1,2 milioane barili pe zi mai puțin față de octombrie.

S-a discutat de înghețarea producției

„Multe țări (producători non OPEP) sunt dispuse să-și reducă producția și 600.000 barili credem că este o cifră mai mult decât realistă. Rusia își va asuma o diminuare cu 300.000 barili pe zi”, a precizat ministrul din Qatar. „Așa cum știți, Rusia a sprijinit decizia noastră. Poziția sa era de înghețare a producției, dar a spus că se angajează să facă mai mult decât atât”, a președintele OPEC. La rândul său, ministrul venezuelean al Petrolului, Eulogio del Pino, a menționat cooperarea dintre OPEC și alți mari producători din afara cartelului.

Va fi semnat acordul pe 9 decembrie

„Rusia a anunțat o reducere de 300.000 barili pe zi. Ne așteptăm din partea țărilor non OPEC la o reducere totală de 600.000 barili pe zi. Va fi semnată săptămâna aceasta, pe 9 decembrie”, a declarat oficialul venezuelean.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here