Rupert Murdoch oferă 11,2 miliarde de lire sterline pentru a achiziționa integral postul de televiziune Sky

0
1643
Rupert Murdoch

Acțiunile Sky Plc au urcat cu 32% la Bursa de la Londra, după ce grupul media european a primit o ofertă de preluare de la 21st Century Fox, grup deținut de magnatul Rupert Murdoch, în valoare de 11,2 miliarde de lire sterline.

Sky plc a informat că cele două companii au ajuns la un acord pentru 10,75 lire per titlu, dar alți termeni ai tranzacției încă urmează să fie discutați. Oferta reprezintă o primă de 36,2% față de valoarea acțiunilor Sky la închiderea ședinței de marți a Bursei de la Londra și evaluează compania la aproximativ 18,48 miliarde de lire sterline (23,23 miliarde de dolari).

10,40 lire sterline actiunea

Vineri, acțiunile Sky Plc au urcat la Bursa de la Londra cu 32%, la 10,40 lire sterline, după apariția informațiilor privind oferta de preluare de la 21st Century Fox, care deține deja 39,1% din Sky. Sky a anunțat înființarea unui comitet independent care va lua în considerare propunerile de preluare, în încercarea de a proteja interesele acționarilor.

Compania anunțase în octombrie o creștere a vânzărilor de 5% în primul trimestru, datorită avansului din Germania și Austria, în timp ce în Marea Britanie veniturile au urcat cu 5% la 2,1 miliarde de lire sterline.

22 de milioane de clienți

Sky furnizează servicii de televiziune prin satelit și are 22 de milioane de clienți în Marea Britanie, Germania, Austria, Irlanda și Italia. Tranzacția trebuie aprobată de autoritățile de reglementare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here