RTPR a asistat Aegon la vânzarea business-ului din România. Este a opta tranzacție de M&A în ultimele 6 săptămâni.

0
1156

RTPR a asistat Aegon în legătură cu vânzarea operațiunilor sale din România către Vienna Insurance Group AG Wiener Versicherung Gruppe (VIG), ca parte dintr-o tranzacție regională cu o valoare totală de 830 milioane de euro. Vânzarea a vizat Ungaria, Polonia, România și Turcia și a inclus asigurări, pensii private și societăți de administrare a activelor financiare.

Tranzacția a fost coordonată de biroul Allen & Overy din Amsterdam, echipa de proiect fiind condusă de Katinka Middelkoop (Partner) și a mai inclus avocați din birourile A&O din Ungaria, Polonia și Turcia. Echipa RTPR i-a inclus pe Mihai Ristici (Partner), Vlad Stamatescu (Managing Associate) și Marina Fechetă-Giurgică (Associate).

„Suntem onorați că am fost parte din această tranzacție strategică în domeniul asigurărilor și administrării pensiilor private și că ne-am adus contribuția la succesul acesteia. Colaborarea echipei noastre cu colegii din birourile Allen & Overy din mai multe țări își dovedește încă o dată valoarea și eficiența. Multe mulțumiri echipei extinse a RTPR care a făcut posibilă această tranzacție”, a declarat Vlad Stamatescu.

RTPR are una dintre cele mai experimentate și apreciate echipe de Corporate/M&A, an de an fiind recomandată în publicațiile de specialitate internaționale, precum Legal 500, Chambers și IFLR1000. La rândul lor avocații RTPR sunt recunoscuți printre cei mai buni din țară și sunt apreciați ca Leading Lawyers în aria lor de expertiză.

De la finalul lunii octombrie echipa RTPR a anunțat semnarea a 8 tranzacții de M&A, un adevărat record pentru piața din România, mai ales într-un an în care la nivel global tranzacțiile de M&A au văzut un declin semnificativ în contextul pandemiei.

O selecție a tranzacțiilor de M&A în care RTPR a oferit recent consultanță include:

  • Macquarie Infrastructure and Real Assets (MIRA) în legătură cu achiziția activelor grupului CEZ din România, cea mai mare tranzacție din România din ultimii 12 ani
  • acționarii Te-Rox Prod, companie românească și unul dintre cei mai mari producători europeni de huse și sisteme de siguranță pentru scaunele auto pentru copii, în vânzarea operațiunilor către grupul suedez Holmbergs
  • Mitiska REIM, cu privire la vânzarea, printr-un vehicul cu prezență locală, a unei proprietăți din România
  • Innova Capital în legătură cu achiziția PayPoint Services SRL și Payzone SA de la grupul PayPoint
  • acționarii Sano Vita, unul dintre cele mai renumite și de încredere branduri din industria alimentară din România, în legătură cu vânzarea afacerii către fondul de investiții american Highlander Partners

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here