Roxana Gheorghe și Ștefan Vuza – invitații Săptămânii Financiare, ediția 16 decembrie 2022

0
773

În cadrul emisiunii Săptămâna Financiară de la Profit News TV din această vineri:

  • ROXANA GHEORGHE – Director Direcția Reglementări Piață Energie ANRE & Managerul de Proiect POSF

BIO Roxana Gheorghe

Roxana Gheorghe este în prezent Managerul de Proiect al POSFPlatforma Online de Schimbare a Furnizorului de Energie Eletrică și de Gaze Naturale la nivel național și Director al Direcţiei Reglementări Piaţă Energie în cadrul Direcţiei Generale Piaţă Energie din ANRE.

Economist de formație, dar cu aproape 15 ani de experiență în domeniul energetic, doamna Roxana Elena Gheorghe este, din anul 2018, angajată a Autorității Naționale de Reglementare în Energie (ANRE).

Astfel, din anul 2007, s-a implicat în activități din domeniul energetic, atât la Electroutilaj SA (companie specializată în fabricarea aparatelor de control și distribuție a electricității), cât și la Hidrotehnica Galați (specializată în construcții hidrotehnice).

Din anul 2014 a devenit angajat al Electrica Furnizare, unde a ocupat inclusiv funcția de Director Operațiuni Comerciale.

Din noiembrie 2013 până în noiembrie 2017 a fost membru în Consiliul de Administrație al CONPET.

(transportatorul național de petrol și produse petroliere)

Din 2020 este manager al proiectului implementat de ANRE și finanțat din fonduri europene pentru realizarea unei Platforme unice la nivel naţional destinată schimbării de către clienţii finali a furnizorului de energie electrică și/sau de gaze naturale în numai 24 h.

Despre POSF – Platforma Online de Schimbare a Furnizorului de Energie Eletrică și de Gaze Naturale

Autoritatea Națională de Reglementare în Domeniul Energiei a implementat în cadrul proiectului „Dezvoltarea capacității instituționale a Autorității Naționale de Reglementare în domeniul Energiei pentru simplificarea procesului de schimbare a furnizorului de energie electrică și de gaze naturale” – SMIS 129990/705, Platforma online de schimbare a furnizorului de energie electrică și de gaze naturale la nivel național (POSF), devenind astfel operator al acesteia.

Adoptarea de către ANRE a acestor măsuri de simplificare a procedurilor administrative pentru toți consumatorii implicați în procesul de schimbare a furnizorului de energie electrică şi de gaze naturale, concomitent cu implementarea soluției informatice intuitive și inovative POSF, conduc la derularea procesului tehnic de schimbare a furnizorului în 24 de ore, îndeplinind astfel cerințele europene. 

Prin acest proiect, ANRE urmărește optimizarea proceselor operaționale din piața de energie, în scopul diminuării birocrației și consolidării concurenței prin reducerea duratei de schimbare a furnizorului în beneficiul consumatorului final.

Obligațiile de realizare şi implementare a POSF rezidă în prevederile art. 7^6 şi ale art. 102^1  alin. (10) din Legea energiei electrice și a gazelor naturale nr. 123/2012, cu modificările și completările ulterioare. În vederea transpunerii prevederilor în legislațiasecundară, ANRE a aprobat, prin Ordinul nr.3/2022, cu modificările şicompletările ulterioare, Regulamentul privind organizarea șifuncționarea platformei online de schimbare a furnizorului de energie electrică şi gaze naturale şi pentru contractarea furnizării de energie electrică şi gaze naturale (Regulament POSF).

Proiectul POCA, cu termen de finalizare la data de 23 decembrie 2022, este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capacitate Administrativă 2014-2020, iar valoarea totală a proiectului este de 19.223.269,45 lei din care:

– 98% cheltuieli nerambursabile:                     18.838.804,07 lei 

– 2% cheltuieli contribuție proprie ANRE:        384.465,38 lei

BIO Ștefan Vuza

De când și-a înființat propria companie în urmă cu 28 de ani, Ștefan Vuza a continuat să dezvolte afaceri de succes în industrie.

Fondator al SCR GRUP, a crescut sistematic și s-a îndrăgostit de Chimcomplex, o companie chimică românească cu tradiție.

După cumpărarea sa, visul său a fost să reînvie industria chimică din România, iar în 2018 a achiziționat activele Oltchim.

Pas cu pas a construit în industria chimică românească un colosGrupul CRC (Compania Română de Chimiei) format astăzi din 18 companii.

Dl. Vuza conduce Chimcomplex S.A. Borzești din 2018 din poziția de Președinte, iar în 2022 a preluat și poziția de CEO în cadrul acesteia.

Acesta pune accent pe inovație: în produse și aplicații noi pentru reducerea amprentei ecologice, dar și în proiecte vizionare pentru realizarea Pactului Verde.

Este absolvent al Școlii Militare și ASE – Relații Economice Internaționale; Finanțe – Bănci și licențiat în Științe Juridice la Facultatea de DreptUniversitatea București.

Are 3 mastere în: Tranzacții Economice Internaționale, Psihologie Industrială și Organizațională și Științe Politice și un doctorat în economie la Universitatea Babeș Bolyai, Cluj – Napoca.

Este un iubitor de munte, pasionat de Lego și filantrop care nu obosește niciodată să transforme ideile în realitate.

În 2021 a fost desemnat Cel mai bun Antreprenor în cadrul Galei Capital.

Tot anul trecut a primit și titlul de Personalitatea anului în Economie.

La Bursa de Valori București (BVB) este denumit Antreprenorul-Campion, compania pe care o conduce – CHIMCOMPLEX, find evaluată în 2021 la 5,5 miliarde LEI, primind totodată și titlul de cea mai performantă companie de la bursă, cu un randament de 1.200%.

Este considerat numărul 1 în chimie și cel mai mare industriaș român.

Despre Chimcomplex

Chimcomplex Borzești este o companie producătoare de produse chimice din România.

Este deținută în proporție de 87,77 % de CRC Alchemy Holding B.V. (fosta A2 Impex SRL) cu sediul în Amsterdam, fiind o societate din grupul SCR (Serviciile Comerciale Române), controlat de omul de afaceri Ștefan Vuza.

Titlurile companiei se tranzacționează la categoria de bază a pieței Rasdaq, secțiunea XMBS, sub simbolul CHOB.

În anul 2018 Chimcomplex a achiziționat 5 grupe de active Oltchim, devenind astfel cel mai mare combinat chimic din România.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here