Romanian Software lanseaza un serviciu de consultanta, prin care ajuta firmele sa acceseze subventii pentru angajarea unor persoane din categorii speciale

0
1519

Bucuresti, 13 Septembrie 2018 – Romanian Software, furnizor de solutii software de ultima generatie in domeniul resurselor umane, lanseaza un serviciu de consultanta, prin care ajuta companiile care doresc sa angajeze persoane din grupuri vulnerabile sa primeasca de la stat  subventii lunare de 2.250 lei pentru fiecare astfel de salariat. Reamintim ca Guvernul a majorat recent subventia lunara pentru angajarea persoanelor din categorii speciale de la 900 la 2.250 de lei, bani ce pot fi accesati de orice companie din Romania.

“Noul serviciu de consultanta se bazeaza pe expertiza noastra indelungata in domeniul resurselor umane si consta practic in intocmirea si depunerea, in numele clientilor nostri, a dosarelor de angajare pentru persoanele provenite din categorii speciale sau, dupa caz, in ghidarea clientilor ca sa intocmeasca si depuna singuri aceste dosare. Am demarat acest serviciu pornind de la o nevoie reala a clientilor nostri, care nu au timpul necesar sa invinga birocratia specifica sistemului de stat si multi renunta din start pentru ca li se pare prea complicat,” a declarat Ioana Dumitru, directorul departamentului de externalizare din cadrul Romanian Software.

Executivul a majorat recent cuantumul subventiilor acordate companiilor din bugetul asigurarilor de somaj. Astfel, angajatorii care incadreaza in munca, pe durata nedeterminata si cu norma intreaga, absolventi ai unor institutii de invatamant, absolventi din randul persoanelor cu handicap, someri in varsta de peste 45 de ani, someri de lunga durata, tineri NEET (cu varsta cuprinsa intre 16 si 25 de ani, care nu au loc de munca, nu urmeaza o forma de invatamant si nu participa la activitati de formare profesionala si sunt inregistrati in evidentele agentiei pentru ocuparea fortei de munca) sau someri care sunt parinti unici sustinatori ai familiilor monoparentale, pot primi lunar suma de 2.250 lei, pe o perioada de douasprezece luni, pentru fiecare persoana angajata din aceste categorii, cu obligatia mentinerii angajatilor respectivi in functii cel putin optsprezece luni.

”Le punem clientilor nostri la dispozitie o echipa de specialisti, care se ocupa de intocmirea dosarelor pentru fiecare astfel de angajat in parte, de completarea cererilor suplimentare venite de la reprezentantii statului si mai departe de completarea si depunerea situatiilor lunare, care trebuie intocmite special pentru acesti salariati. Practic, am avut deja o perioada de testare a acestui nou serviciu si lucrurile au mers foarte bine, toate dosarele depuse de expertii nostri fiind acceptate”, a mai spus directorul departamentului de externalizare.

Ioana Dumitru a adaugat ca ”procesul este unul destul de complicat, fiind necesara intocmirea mai multor documente aferente fiecarui dosar, ceea ce necesita multa alergatura la autoritati si solide cunostinte legislative. Noi avem deja o echipa specializata de consultanti, iar acestia stiu exact ce au de facut pentru ca dosarele sa fie aprobate”.

Potrivit ultimelor date disponibile, rata somajului la nivel national era la sfarsitul lunii iulie 2018 de 3,50%, numarul total de someri fiind de 305.369 persoane, mai mare cu 1.008 fata de cel inregistrat la finele lunii anterioare. Cei mai multi someri aveau intre 40 si 49 de ani (84.956 persoane).

Despre Romanian Software

Romanian Software este unul dintre liderii pietei romanesti de solutii software dedicate resurselor umane. Compania are la ora actuala prin intermediul platformei sale colorful.hr aproximativ 600 clienti si circa 140 angajati si colaboratori, administrand datele a peste 120.000 de salariati din Romania. Printre clientii sai se numara firme si institutii de renume precum: eMAG, Altex, Universitatea Bucuresti, Nuclearelectrica sau Alro Slatina.

De asemenea, Romanian Software a creat si administreaza platfoma CalculatorVenituri.ro care este un calculator gratuit de salarii, ce faciliteaza calculatii rapide de la brut la net si de la net la brut pentru venituri din salarii, inclusiv deduceri personale sau alte beneficii cu facilitate fiscala, mandat de director, administrator, conventii civile, drepturi de autor, PFA.

Calculatorul de venituri este disponibil online pe www.calculatorvenituri.ro, iar aplicatia CalculatorVenituri.ro poate fi descarcata gratuit din Google Play si Apple Store.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here