România, primul loc în UE la creșterea numărului de angajați la stat

1
1297

România e pe primul loc în Uniunea Europeană în privinţa creşterii numărului de angajaţi la stat. Acesta a crescut spectaculos în perioada 2000-2016, potrivit unei analize Eurostat.

În ultimii 16 ani, România a avut una dintre cele mai rapide creşteri. Dacă în 2010 ponderea bugetarilor din totalul populaţiei ocupate era de 12 la sută, în 2016 aceasta ajungea la 16 procente. Un nivel similar a fost înregistrat, în urmă cu doi ani, şi la nivelul întregii Uniuni Europene, potrivit celor mai recente cifre publicate de Eurostat.

Chiar şi aşa, cele mai mari ponderi rămân în statele europene cu un nivel de trai ridicat. Primele trei poziţii sunt ocupate de Suedia cu 29%, Danemarca cu 28% şi Finlanda cu 25 de procente, peste media europeană care era de 16%. La polul opus, cei mai puţini bugetari erau, în 2016, în Germania, Luxemburg şi Olanda. În aceste state ponderea angajaţilor la stat din totalul populaţiei ocupate era cuprinsă între 10 şi 13 la sută.

1 COMMENT

  1. Inflația ar trebui sa ,se oprească.Tara asta are nevoie de tot ce a fost odată,adică:Un Ceaușescu Nr doi.Santem o țară bogată,ar trebui sa o arătăm tuturor că putem să ieșim la suprafață.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here