România incompetentă. Cât timp mai ascundeţi mizeria sub preşul ministerului,d-le Bodog? D-le prim-ministru Tudose, dacă tot aveţi cearcăne, nu vreţi să facă şi cei din Ministerul Sănătăţii? Demiteţi tot lanţul de incompetenţi care încasează bani degeaba! Calvarul jurnalistei Magda Vasiliu continuă…

0
1360

De parca nu ar fi avut si asa destule griji si insomnii, problemele jurnalistei Magda Vasiliu, prezentatoare TV , au continuat  dupa ce a dezvăluit cu ceva timp in urma că a plecat să-şi trateze fiul în Italia la recomandarea unor medici români. Fiul ei, Vlad, bolnav de cancer, este internat şi tratat în Italia, urmand să fie operat. Până atunci este imobilizat într-un scaun cu rotile. Jurnalista a ridicat o problemă esenţială legată de discriminarea pe care o face legea care stabileşte condiţiile în care mamele pot beneficia de concediu medical pentru îngrijirea copilului bolnav.

Magda Vasiliu povesteşte, într-o postare pe Facebook, că nici până acum  nu a reuşit să obţină concediul medical, în condiţiile în care se chinuie de mai bine de o lună. Mai mult, DSP Bucureşti îi cere un document din care să reiasă că a fost internată cu copilul de 7 ani  în spital. Asta în condiţiile în care, în Italia, pacienţii pot fi trataţi de medici acasă. Lucru dovedit de un document eliberat de spitalul din Italia.

Mai mult decât atât, Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti (DSPB) îi cere să completeze un tabel din care să reiasă că a fost internată cu copilul în spitalul din Italia într-o anumită perioadă, asta în condiţiile în care prezentatoarea TV a adus documente din care reiese că Vlăduţ a fost tratat la domiciliu şi a mers regulat la spital pentru anumite intervenţii medicale.

“Azi am inteles pe deplin ce inseamna asa zisa “noapte a mintii”…mai jos sunt trei poze ale unui document medical, emis de spital, datat 14.07.2017 si parafat de medicul care-l vede constant pe Vlad…O angajata DSP Bucuresti ii cere prietenei mele care se lupta de o luna cu dosarul concediului medical un, ” tabelaş” (!)…din care sa reiasa ca eu am fost internata cu copilul…Va dati seama ce nivel profesional a atins aceasta individa, daca ea nu cunoaste desfasurarea unui protocol oncologic… pentru ca ea are nevoie de un tabelas din care sa reiasa ca am fost internata intre 11 si 26 iulie.

Nu, doamna! Nu am fost internata…am stat cu copilul meu acasa, avea aplazie medulara si vomita. Cam asa e vreo 10 zile dupa chimio…intre 11 si 26 iulie am facut vizite la spital, a facut analize, a fost consultat si evaluat. In plus, conform documentului, Vlad are programate recoltare de sange si control, acasa! “A domicilio”, scrie in certificatul medical!! Ca asa fac italienii…Fara sa perceapa un ban , trimit cadre medicale acasa la pacientii oncologici…

Deci, cu “tabelasul” nu ma pot prezenta in fata functionarei DSP, pentru ca nu-l am! Si pentru ca mi-e rusine sa le cer celor de la spital ” tabelaşe” – asta ar insemna ca trebuie sa le explic si cat de birocrati si inapoiati suntem!

Doamna director de la DSP ar trebui sa afle ce probleme au unii subalterni ! Nu cunosc protocoale oncologice, probabil nu stiu ce e aplazia medulara, anemia etc !!! Dar lucreaza la DSP!!! Si vor tabele… eu n-am tabele! Si poate asta o fi motivul pentru care prietena mea alearga de o luna cu acea mizerie de concediu medical, fara sa poata rezolva niste chestiuni teoretic simple, practic insa , imposibile…ca, deh, n-ai tabel, nu existi!

Aşa e la DSP Bucuresti… şi n-au decat sa nu-mi mai dea nicio hartie, niciodata! Eu nu cer favoruri! Cer ceea ce mi se cuvine! In tara mea, o functionara DSP vrea tabele! Si e platita din bani publici…cati or mai fi ca ea?!?”, a scris jurnalista pe Facebook.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here