Romănia importă pâine congelată!

0
2263
romania importa paine congelata

Deşi suntem pe locul 5 la suprafața cultivată în Europa, importăm pâine congelată și produse de patiserie.

Incredibil, dar adevărat! În ciuda faptului că este un exportator important de cereale, România importă pâine din vestul Europei. Ocupăm locul cinci în Europa la suprafața cultivată, însă importăm pâine congelată și produse de patiserie.

Importuri de 20 de milioane de euro

În primele patru luni ale anului curent România a importat franzele, chifle și croissante, iar valoarea importurilor de produse de brutărie a crescut cu 20 de milioane de euro, în comparație cu anul 2015, informează Digi 24. „Să faci o pâine caldă și să o vinzi pe loc, trebuie să aduci un frământător cu câteva ore înainte, să dai foc la cuptor, să încălzești cuptorul, să o coci. Așa, pâinea congelată se bagă direct într-un cuptoraș mic în magazin, și din pâine congelată se face pâine caldă”, a spus Aurel Popescu, președintele ROMPAN.

Treebuie să ciulim urechile

Acest lucru nu a rămas fără reacţii, maii ales ca agricultorii români se chinuie să vândă producţia anuală şi la preţuri destul de mici. „Presiunea pe prețuri nu se simte. Dar nu putem să neglijăm această tendință. Când cresc mai repede importurile decât exporturile trebuie să ne ciulim urechile”, a declarat Mugur Isărescu, guvernatorul BNR.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here