România a refuzat orice discuţie despre Brexit cu Marea Britanie

0
3670
brexit
România exclude în mod ferm orice discuţii bilaterale cu Marea Britanie înainte ca guvernul UK, condus de Theresa May, să deschidă, oficial, procedura de ieşire din Uniunea Europeană. Discuțiile trebuie să se poarte la nivelul UE au susținut partea română.

România exclude în mod ferm orice discuţii bilaterale cu Marea Britanie înainte ca guvernul UK, condus de Theresa May, să deschidă, oficial, procedura de ieşire din Uniunea Europeană, a anunțat vineri Bloomberg.

Formatul 27-1

Ministrul de Externe Lazăr Comănescu a refuzat cererea Theresey May de a începe discuţiile despre ieşirea Angliei din blocul comunitar. El a numit Brexit-ul o oportunitate de a “relansa” şi “îmbunătăţi” Uniunea Europeană, făcând-o mai flexibilă şi sporindu-i flexibilitatea.”Sub nicio formă nu vom intra în vreun fel de discuţii cu Marea Britanie care nu sunt în formatul de 27-1″, a declarat Comănescu, vineri, la Bucureşti, în cadrul unui interviu.

Până la finele lui Martie 2017

May a declarat, luna aceasta, că va începe procesul formal de Brexit până la sfârşitul lunii martie, după referendumul din vară, ceea ce a făcut lira sterlină să se deprecieze abrupt. Cetăţenii din Europa de Est au mers să muncească masiv în Marea Britanie de la intrarea în UE, România şi Polonia având cele mai mari comunităţi care lucrează acolo.

România intenţionează să aibă “un rol foarte activ” în negocierea termenilor Brexit, a declarat preşedintele Klaus Iohannis.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here