România a încasat 3,6 miliarde de euro de la UE în 2017

0
849
Tările europene şi cele la nivel mondial au datorii îngrijorătoare

Din datele centralizate de Ministerul Fondurilor Europene (MDRAPFE), reiese că în anul 2017 România a încasat de la Uniunea Europeană fonduri nerambursabile în valoare totală de 3,6 miliarde de euro.

Potrivit ministerului, 1,09 miliarde euro este suma primită anul trecut de la Comisia Europeană (CE) cu titlul de rambursare pentru programele operaţionale gestionate de MDRAPFE şi finanţate din fonduri europene structurale şi de investiţii (cu excepţia programelor de cooperare teritorială europeană), ceea ce reprezintă 4,83%.

Totodată, 2,5 miliarde euro este suma totală primită de la CE pentru aceleaşi programe, incluzând sumele rambursate şi prefinanţările, echivalent a 11,07%.

Mai mult, peste 1,37 miliarde euro (6,09%) însumează plăţile către beneficiari, din care 1,23 miliarde euro au fost deja solicitaţi CE prin cereri de plată. „La sfârşitul anului 2017, sumele erau foarte apropiate celor de mai sus, singura diferenţă fiind legată de plăţile către beneficiari, unde procentul a fost de 6,03%, respectiv 1,36 miliarde  euro”, precizează sursa citată.

Citeste si  „SĂPTĂMÂNA FINANCIARĂ” cu Dan Bucura, la B1TV - Daniel Dăianu: „Noi, avem venituri extrem de firave la buget şi nu întâmplător, în PNRR, există o secţiune pentru reforma sistemului fiscal astfel încât să avem venituri fiscale superioare. Veniturile noastre bugetare sunt foarte joase.” - Dan Bucura: „Grupul Paval Holding, celebrul Dedeman, a anunţat un profit record de 600 milioane euro. Marja de profit la concurentul Leroy Merlin, fix pentru aceeaşi perioadă, este de 9%. Dacă top 100 retalieri ar declara profit, pe modelul Dedeman, încasările din impozite, la buget, ar fi de 4 ori mai mari.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here