Rom Waste Solutions a investit peste 3 milioane de Euro în retehnologizarea și creșterea capacității de procesare a stației de sortare a deșeurilor de la Dragomirești Vale

0
2955

20 septembrie, 2017, București Rom Waste Solutions, una din cele mai importante companii în domeniul managementului deșeurilor municipale și reciclării din România, a investit, în primă instanță, 3 milioane de euro în retehnologizarea stației de sortare a deșeurilor municipale de la Dragomirești Vale.

Rom Waste Solutions procesează zilnic circa 500 de tone de deșeuri, peste o treime din deșeurile municipale generate în București.

“Stația dispune acum de echipamente specializate de ultimă generație, care separă materialele pe două fracții (2D vs 3D), fiecare flux în parte fiind, mai departe, procesat cu ajutorul sortatoarelor optice. Practic, sortarea care acum se face semi-automat, cu o importantă componentă manuală, va fi complet automatizată, oamenii urmând să fie folosiți pentru controlul de calitate al fluxurilor” spune Cătălin Culinescu, directorul general Rom Waste Solutions.

Investiția dublează gradul de recuperare a materialelor reciclabile ducând și la creșterea calității acestora, prin scăderea impurităților în materialele recuperate. Valoarea acestei faze a investiției a fost de 3 milioane de euro, planul total de investiții fiind de aproximativ 10 milioane de euro.

Durata de implementare a primei faze de modernizare a stației de la Dragomirești Vale a fost de doar 4 săptămâni.

La inaugurarea noii linii de sortare automată a deșeurilor municipale au participat reprezentanți ai Guvernului României, ai Parlamentului României, ai Ministerului Mediului, ai Primăriei Municipiului București și ai Primăriilor de Sector, ai Primăriilor din Dragomirești Vale și Chitila, precum și repezentanți ai unor asociații profesionale din domeniul managementului deșeurilor.

Prezentă la eveniment, Vice-Prim Ministru și Ministru al Mediului, doamna Grațiela Gavrilescu, a declarat că autoritățile române vor face totul pentru ca țintele de mediu să fie atinse cât mai repede, în conformitate cu angajamentele asumate de țara noastră.

La rândul ei, Primarul General al Capitalei, doamna Gabriela Firea, a subliniat eforturile pe care le face municipalitatea în vederea conștientizării necesității colectării selective și a creșterii gradului de reciclare, subliniind că rezolvarea problemelor de mediu nu mai suportă amânare.

Despre RomWaste Solutions: Dotată cu cea mai mare și performantă linie de sortare de deșeuri municipale solide din România și una dintre cele mai mari din Europa de Est, Rom Waste Solutions SA include un sistem complet de gestionare a deșeurilor cu o recuperare maximă a fracțiilor ce pot fi reciclate sau valorificate energetic. Deasemenea, Rom Waste Solutions, pe lângă stația de sortare mai deține și o secție de reciclare, producând fulgi și granule din HDPE și PP.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here