ROM-2 va fi lansat în Q1 cu o rachetă Falcon 9 a companiei SpaceX

0
669

În septembrie urmează testele de vibrații și temperatură la Madrid, iar în octombrie, la Glasgow, va fi instalat în deployer. În noiembrie va pleca spre Houston.

Vestea bună este că și prima misiune, ROM-1, cea blocată de statul român, va fi reluată. Trei companii aerospațiale – ESA, Saab Launch Systems și Ariane – au oferit lansări pentru tubesat-ul construit anul trecut. Deci, de acum încolo, cerurile s-au deschis pentru misiuni din ce în ce mai complexe. Copiii plănuiesc încă patru sateliți în următorii trei ani.

Din septembrie vor fi comunicați sponsorii din România ai proiectului, deocamdată ne limităm la anunțul tehnic al celor de la Alba Orbital și la comunicatul pe care l-a dat școala:

Romanian Orbital Mission 2, primul satelit Pocket Qube construit în România, va fi lansat prin Alba Orbital, cu o rachetă Falcon 9 de la SpaceX, în primul trimestru din 2023

Echipa RomSpace, formată din nouă elevi de la Liceul Internațional de Informatică București, va trimite în spațiu un picosatelit cu misiuni științifice. Satelitul este un cub cu latura de cinci centimetri și încorporează tehnologii capabile să transmită imagini și date despre efectele încălzirii globale.

Detalii legate de misiunea orbitală vor fi oferite începînd cu luna septembrie

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here