Rolul vitaminelor și al mineralelor în diabet și în bolile metabolice, dezbătut la Simpozionul Internațional al Societății de Biofactori – 8 septembrie 2016, Hotel Ramada Parc, București

0
5071
Simpozionul Internațional al Societății de Biofactori

Importanța aportului de vitamine și minerale, pentru asigurarea necesarului funcționării optime a metabolismului, implicațiile deficienței acestor substanțe la nivel neurologic, precum și rolul biofactorilor în anumite afecțiuni neurologice reprezintă aspecte-cheie în practica clinică a specialiștilor care asigură îngrijirea persoanelor cu afecțiuni din sfera metabolică sau neurologică.

 Simpozionul Internațional al Societății de Biofactori va aduce aceste teme în prim-planul dezbaterilor care vor fi concentrate astfel pe contribuția biofactorilor, respectiv a vitaminelor, mineralelor, sau oligoelementeor în managmentul eficient al unor afecțiuni, dar și din punct de vedere profilactic, cu o atenție centrată pe bolile metabolice, îndeosebi pe diabet și complicațiile asociate.

Agenda simpozionului include unele dintre cele mai importante teme care explorează rolul biofactorilor în relație cu bolile metabolice, dar și cele din sfera cardiologică, geriatrică sau neurologică:

  • Biofactorii în bolile metabolice şi neurologice – dr. Hans-Georg Classen (Germania)
  • Rolul orotatului de magneziu în terapia bolilor cardiovasculare – dr. Joseph Borbola (Ungaria)
  • Rolul benfotiaminei în tratamentul complicaţiilor diabetice – dr. Alin Ştirban (Germania)
  • Vitamina B12 în tulburările neurologice – dr. Karlheinz Reiners (Germania)
  • Vitaminele în bolile metabolice şi geriatrie – prof dr. Gabriel-Ioan Prada, Bucharest (România)

În cadrul Simpozionului Internațional al Societății de Biofactori se va dezbate și influența pe care vitaminele o au asupra bolilor metabolice din perspectiva geriatriei, deoarece, în ultimele decenii s-a înregistrat un fenomen intens de îmbătrânire demografică. Procentul populației în vârstă, din populația generală, a crescut constant în toate țările, inclusiv în România, în timp ce tulburările metabolice, cu precădere diabetul, sunt foarte des întâlnite în rândul populației în vârstă.

Un aport insuficient de vitamină D poate crește nu doar mortalitatea cardiovasculară și generală cât poate fi și un factor etiologic important al numeroaselor boli cronice, precum diabetul de tip I și II, arată studiile.Un număr ridicat de persoane, în special cele mai în vârstă, petrec foarte puțin timp în aer liber și, din acest motiv, sinteza vitaminei D, dependentă de acțiunea razelor UV, în piele, este insuficientă. Un factor adițional este acela că, odată cu înaintarea în vârstă pielea își pierde abilitatea de a forma vitamina D.

Chiar dacă de multe ori, în practica medicală, diferitele opțiuni de tratament și datele clinice sunt factori predominanți în cercetarea modului de funcționare normală a sistemului nervos, trebuie avut în vedere rolul fundamental al biofactorilor, atrag atenția specialiștii. Un aport adecvat de biofactori poate ajuta în prevenția și terapia sindromului metabolic și a diabetului și, în cazul în care dieta nu reușește să acopere necesarul recomandat, substituirea țintită de micro-nutrienți este indicată și benefică, după cum s-a demonstrat științific.1

Simpozionului Internațional al Societății de Biofactori se va desfășura în 8 septembrie, 2016, în intervalul 17.00 – 19.00, la Hotel Ramada Parc (Sala Terra), București.

Înscrierea la eveniment se face pe loc, între 16:30 și 17:00.

Evenimentul este dedicat exclusiv medicilor! Participarea la eveniment este GRATUITĂ.

Simpozionul va fi creditat cu 5 puncte EMC.

Simpozionul „Biofactorii în Bolile Metabolice” este organizat științific de Societatea Internațională de Biofactori și se află sub egida Fundației Societății pentru Studiul Neuroprotecţiei şi Neuroplasticităţii.

Sursa info:

1,2,3http://www.gf-biofaktoren.de/en/news/2014/Diabetes-mellitus-and-metabolic-syndrome.html

Caiet-A5-GfB-Symposium

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here