Revoluție în domeniilor spațiilor de birouri

0
4813
spatiu-birou

Unul dintre cei mai importanţi jucători de pe segmentul de mobilier şi soluţii de amenajare pentru spaţii de birouri, Kinnarps România, apreciază că viitorul în acest domeniu aparţine tehnologiei şi stilului arhitectural minimalist.

Kinnarps vrea să revoluționeze domeniul amenajării spațiilor de birouri și descrie viitorul în acest domeniu: angajat mobil, comunicare wireless și program fix 9-17 tot mai rar.

Schimbarea e chestiune de timp

“Schimbările în modul în care interacţionăm unii cu alţii prin intermediul noilor tehnologii, telefoanelor smart sau tabletelor afectează în mod direct modul în care noi muncim. Birourile vor fi mai complexe, mai bine adaptate diverselor tipuri de activităţi, mai personalizate. Se va trece de la metri pătraţi per angajat la metri pătraţi per activitate, iar aspectul va fi din ce în ce mai apropiat de căldura unui cămin şi mai puţin de un spaţiu rece, formal. Nu se mai pune acum problema dacă organizaţiile vor adopta această schimbare, ci doar aceea legată de momentul în care o vor face şi să beneficieze în modul cel mai rapid de avantajele acestei noi abordări”, explică Daniel Florescu, director general Kinnarps România.

2.300 de angajați

Kinnarps este o companie suedeză de mobilier de birou şi design interior, care oferă soluţii inovatoare şi inspiraţionale pentru spaţii de lucru. Compania, o afacere de familie şi în prezent, are circa 2.300 de angajaţi şi o cifră de afaceri de 402 milioane euro. Pentru 2016, Kinnarps România estimează o cifră de afaceri de 3 milioane euro.

”Pe măsură ce tehnologia se integrează tot mai mult în viaţa noastră, totul va deveni mobil: de la felul în care muncim, până la felul în care facem cumpărături. Programul de lucru de la 9.00 la 17.00 este din ce în ce mai rar, iar munca îşi face loc în viaţa noastră seara, în week-end sau în vacanţă. Evoluţia tehnologiei are drept rezultat o revoluţie în spaţiile de lucru, rupând firele prin care angajatul este legat de un program fix sau de un birou fix.

Munca este activiatea, nu locul în care o faci

În următorii cinci ani, întregul spaţiu de lucru va deveni wireless, iar companiile vor trebui să se adapteze conceptului de „angajat mobil”. Munca este activitatea pe care o faci, nu locul în care te duci. Iar conceptul de „hub”, unde profesionişti din diverse industrii vin să lucreze, este din ce în ce mai des întâlnit”, se arată într-un comunicat formulat de compania suedeză.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here