Regatta Real Estate – Cele mai cautate terenuri din Bucuresti sunt cele care au deja proiecte

1
4679
Piaţa imobiliară din România

Bucuresti, 15 aprilie 2016 –  Terenurile care au deja autorizatii de construire, proiecte sau planuri urbanistice zonale (PUZ) sunt cele mai cautate terenuri din Capitala si zonele adiacente, apreciaza specialistii Regatta Real Estate, cea mai mare companie de consultanta imobiliara cu capital romanesc.

Achiziția terenului este un moment esential pentru cei care urmeaza sa construiasca un proiect rezidential, de retail, de birouri sau mixt. De pretul terenului si posibilitatile de dezvoltare depinde pretul final al proiectului. In acelasi timp,  o densitate prea mare a constructiei poate influenta negativ calitatea vietii, pentru cei care vor locui sau vor lucra acolo.

In urmatorii ani, Bucurestiul va cunoaste o schimbare sociala si demografica importanta. Au fost deja anuntate proiecte importante de cladiri de birouri atat in nordul Capitalei, cat si in zona de centru-vest. La randul lor, dezvoltatorii de ansambluri rezidentiale vor construi tot mai multe proiecte destinate clasei medii, cu un amplasament bun si suprafete mai generoase decat pana acum.

In acest context, oferta de terenuri disponibile pe piata nu este foarte generoasa, mai ales in condiitile in care obtinerea unui PUZ poate dura mai multe luni de zile.

 “Interesul pentru piata rezidentiala din Bucuresti este foarte mare, mai ales al dezvoltatorilor si fondurilor de investitii straine. Noi identificam si oferim cele mai bune terenuri, cu autorizatii si PUZ-uri deja obtinute sau realizam PUZ-uri pentru obtinerea celei mai bune utilizari si maximizarea potentialului fiecarui teren. Este o provocare pentru noi sa avem toate aceste informatii, in conditiile in care Primariile sunt blocate din cauza indeciziei. Indecizia este legata de situatia politica din Romania, iar consecinta este ca oricarei persoane din Primarie ii este frica sa semneze orice hartie. Toti ne spun sa asteptam pana la alegeri. Totul se tergiverseaza, ceea ce face foarte rau economiei”, spune Eduard Uzunov, presedintele Regatta Real Estate.

Cele mai bune terenuri din portofoliul Regatta Real Estate care permit dezvoltarea de proiecte  importante sunt urmatoarele:

  • Teren 1.176 mp, zona hotelului JW Marriott, posibilitate de a dezvolta proiect rezidential cu 16 etaje cu o suprafata totala construita 12.755 mp. Pret – 2,5 milioane euro.
  • Teren 42.780 mp, zona centrului comercial AFI Palace Cotroceni, cu posibilitate de a dezvolta un proiect mixt cu inaltime maxima 14 etaje. Terenul poate fi dezvoltat in mai multe faze sau impartit in loturi, zona permitand circa 120.000 mp construiti. Pret – 650 euro/mp + TVA.
  • Teren 78.000 mp in zona de sud a Bucurestiului, zona cu un ritm de dezvoltare foarte rapid in ultimii ani. Terenul se afla in apropierea statiei de metrou Dimitrie Leonida, si ofera posibilitatea dezvoltarii unui proiect mixt cu inaltime de 4 etaje. Terenul poate fi dezvoltat in faze sau impartit in mai multe loturi. Pret – 120 euro/mp.
  • Teren 5.400 mp in zona Barbu Vacarescu, are posibilitatea dezvoltarii unui proiect cu inaltime maxima 10 etaje. Pret – 1.500 euro/mp + TVA.

De asemenenea, in portofoliul Regatta se afla si cel mai mare teren disponibil in acest moment pentru vanzare din Romania. Este vorba de un teren de 102 hectare situat in Transilvania, cea mai cunoscuta si cea mai vizitata regiune din Romania. Terenul se afla pe malul unui lac, la distanta relativ egala de Cluj si Tg-Mures, orase cu aeroporturi internationale si in apropierea cetatilor Sighisoara si Alba Iulia, reprezentand astfel o investitie excelenta pentru orice proiect important regional si international de turism, recreere sau comunitate pentru varstnici. Proprietatea este perfecta pentru dezvoltarea unui proiect de mari dimensiuni pe zona de turism de leisure, golf, calarie, pescuit sau sport. Pretul terenului este de 5 euro/mp.

Despre Regatta Real  Estate

Compania Regatta Real Estate a fost infiintata in 1993 si s-a dezvoltat constant, castigandu-si reputatia unei companii de top în domeniul imobiliar din Romania. De la oferta de terenuri si celelalte tipuri de proprietati (rezidentiale, comerciale, industriale etc.) la studii de fezabilitate, evaluari, marketing si promovare si pana la servicii in domeniul arhitecturii si amenajarilor interioare, clientii Regatta Real Estate se pot baza pe consultanta de inalt nivel profesional, pe solutii viabile si pe o colaborare bazata pe principii solide si reciproc avantajoase. Mai multe detalii despre proprietatile si serviciile companiei puteti gasi pe site-ul  www.regatta.ro.

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here