UPDATE 2 – “CADEEEEEEEE!!!!!!!! Dă-te bă că cade! Dă-te bă că cade! Dă-te bă că cade, cade, cade, cade, cade copacul!” Mihai Margineanu

15
5838

S-A RUPT CEL MAI ÎNALT BRAD DE CRĂCIUN DIN ŢARĂ, MÂNDRIA DOMNULUI PRIMAR HUJA

În fatidica zi de 13 decembrie, falnicul, uriaşul, inegalabilul brad din Cisnădie, a cedat… L-or fi lăsat şi pe el nervii. Purtătorul de cuvânt al Primăriei, domnul Daniel Mihăilescu, declara senin: „Totul este sub control, nu au existat nici un fel de pagube, iar în acest moment se lucrează la repararea acestuia”.

Serios! Oare cât veţi mai minţi? Cum poate fi totul sub control când bradul a cedat? Să înţelegem din formularea purtătorului de vorbe că eventualitatea ruperii a fost luată în calcul şi totul este sub control adică se desfăşoară conform planului dinainte stabilit? Ce valoare are cuvântul control în asemenea circumstanţe dramatice?

Apoi ruperea bradului şi repararea lui nu intră la capitolul pagube? Nu înseamnă alţi bani cheltuiţi? Dar dacă vârful, în căderea lui, ar fi distrus vreo casă din apropiere, sau ar fi căzut peste vreo maşină? Dar dacă, în cel mai sinistru caz, ar fi strivit nişte oameni?

Pentru acea construcţie megalomanică există un proiect care să respecte toate normele de securitate? Aveţi toate avizele necesare? Oare ce s-ar fi întâmplat dacă nefericitul eveniment s-ar fi produs la inaugurare, când piaţa era plină de oameni, în timpul concertului artistei cu portofoliu? Eu mă îngrozesc numai când mă gândesc… Dumneavoastră, nu? Aveţi „totul sub control”?

Domnule primar Huja, chiar nu vă daţi seama că încep să vă coste trufia, ambiţiile nejustificate şi vorbele spuse fără discernământ? Fără superstiţie, eu spun că sunt semne de care ar trebui să ţineţi cont şi să realizaţi că administraţia pe care o conduceţi este la fel de şubredă ca bradul care tocmai s-a rupt.

P.S. Aseară, am avut un moment de panică. Un gând îngrozitor a pus stăpânire mine… Ce s-ar fi întâmplat dacă vârful bradului cădea pe BMW-ul primarului?! Am înţeles că mai nou, edilul se deplasează la bordul noului model X5 al cunoscutului constructor de automobile bavarez. În declaraţia de avere nu a apărut încă… Acolo sunt înscrise tot două autoturisme: un Peugeot din 2005 şi un VW din 2015. Probabil că nu este al domniei sale… În declaraţia de avere a doamnei Delia Maria Mincă nu apare. O fi al soţiei sau al doamnei Daniela Hozat, fiica cea mică, cine ştie? Sau poate un prieten generos i-a cedat dreptul de folosinţă. Poliţia rutieră şi ANAF-ul ştiu, cu siguranţă, cui aparţine frumosul bolid. Cert este că cineva a muncit, de dimineaţă până-n noapte, ca să pună ban pe ban, cum se spune, pentru achiziţia luxosului automobil sau îşi ia de la gură, lună de lună, ca să achite ratele… Nu ar fi fost păcat de atâta trudă?

Sunt convins că bolidul de bugetar are asigurare full casco dar dacă s-ar fi întâmplat nenorocirea, vă daţi seama ce dramă ar fi fost… Abia învăţase, domnul Huja, comenzile… Abia se obişnuise cu trei litere în marcă, BMW vs VW… Eu mă îngrozesc, de-a dreptul! Bine că “totul este sub control şi nu au existat nici un fel de pagube!”

*** Fotografia de mai sus este realizată de la nivelul „coteţului” despre care vorbeam anterior. Domnule Huja, ochiul dumneavoastră de edil nu este deranjat deloc? Vi se pare că arată bine?

UPDATE 1- S-a supărat!

S-a supărat! Ultimul discurs al primarului Gheorghe Huja, cioplit cu barda în lemn tare, de stejar, animat de o “infinită grijă si dragoste parintească”! Minunat! Stima noastră și mândria, Gheorghe Huja, Cisnădia!

Excelenţa Sa, domnul Huja von Heltau, s-a supărat şi a retras de pe site minunatul discurs despre şcoală… Păcat! În condiţiile în care toată lumea vorbeşte despre dezastrul rezultatelor obţinute la testele PISA, domnia sa, împreună cu Lămuritul Consiliu Local ar fi putut reprezenta un exemplu pentru toată ţara. Sunt convins că şcolile din Cisnădie, unde copii învaţă “în cele condiţii bune şi de siguranţă”, au obţinut rezultate mult peste media națională pe care toată lumea o priveşte cu maximă seriozitate şi îngrijorare. Vedeţi, aşa se pierd documente programatice, extrem de valoroase, pentru popor…

Din fericire, domnia sa, generos din fire, aşa cum îl cunoaştem, a pus în locul retrasului discurs un altul, despre „iluminatul festiv” şi „artista Alexandra Ungureanu”. Pamfletarului din mine îi vine foarte greu să se abţină… Îmi imaginez urmatorul dialog ad-hoc:

 – Hei, ce atâta jale! E sfârşit de an! Să lăsăm problemele deoparte şi să ne veselim, pentru că asta ştim să facem, cel mai bine, aici „la Cisnădie”! Avem o treabă!  „Să introducem localitatea în atmosfera sãrbãtorilor de iarnã”… Ce dracu ne pierdem vremea cu PISA când pe noi ne aşteaptă porcu’, slana, cârnațu’, pălinca, vinuțu’ fiert, luminiţele puse-n copaci, artista şi atâtea altele, de voie bună… Şi-apoi nici nu ştiu ce-i cu PISA, asta… Parcă era un oraş prin Italia… Ah, da! Ăla cu turnu’pe-o parte… Mi-aduc aminte din tinereţe: Pisa-Bari, 1-1, la Pronosport! Ha, ha, ha!

– Şefu’, nu-i nici cu turn nici cu fotbal, zice unul care pare că știe… PISA vine de la… Stați așa… L-am  întrebat io, pă Gugal… Cică e de la, Programme for Internaţional Student Assessment. PISA, ar fi acronim, da’ aia nu mai ştiu ce îi…

Eh, să fie la ei, acolo… Noi românii suntem băieţi deştepţi, ce dracu’, n-ai aflat încă?! Nimic nu știi! Se descurcă ăştia şi fără PISA, aşa cum ne-am desurcat şi noi. Gata! Cu d-astea, să mai veniţi la mine numai după Sfantu’ Ion! Până atunci, mucles! S-a-nțeles?  Abia aştept s-aprindem luminile și s-o ascult pe Alexandra cu portofoliu’ ei profesional, solid, la un vin fiert!

Citiţi ce spune primarul de la înălţimea staturii sale de mare administrator şi om politic, fin cunoscător în ale artelor şi artiştilor: “I-am obișnuit pe cisnãdieni, dar și pe sibienii care vin în numãr mare la aprinderea iluminatului festiv de la Cisnãdie cu spectacole deosebite. Ne-am propus sã aducem, în fiecare an, nume mari ale muzicii românești, iar Alexandra Ungureanu şi-a construit un solid portofoliu profesional, fiind câştigătoare a multor trofee la festivaluri muzicale naţionale.”

În acest moment, în mintea mea, prind contur două suspiciuni… Fie, primarul Huja este omul Sibiului, infiltrat în Cisnădie pentru că este imposibil să facă ceva fără să spună că îi aşteaptă şi pe sibieni, fie, omul visează să înglobeze Sibiul în Cisnădie… „Cel mai înalt brad de Crăciun”, „iluminat festiv comparabil cu cel al marilor orașe”, „nume mari ale scenei românești” care vin an de an… Domnule primar, vă permite bugetul pe care îl aveţi să vă comparaţi cu marile oraşe? De unde atâta trufie pe burta goală?

Mai bine aţi ruga un elev cu notă mare la citire, la testul PISA, să citească şi să corecteze textele postate pe site-ul Primăriei. Chiar nu înţeleg ce aveţi, oameni buni, cu biata limbă română? Ce v-a făcut de o chinuiţi într-un asemenea hal?

P.S. De la fereastra biroului dumneavoastră, când priviţi în zare, scărpinându-vă intelectual şi gândind la treburile obştii, cum vi se pare coteţul din lemn amplasat pe tot trotuarul din stânga lui Mihai Viteazu? Întregeşte cumva imaginea centrului Cisnadiei? Apare în mai multe fotografii şi în filmările făcute cu drona, după amplasarea statuii marelui domnitor, al cărei sens abia acum l-am desluşit… Are rolul de a dirija circulaţia autovehiculelor prin dreapta, pe sensul de mers către Primărie… Pe celălalt sens, aţi pus o barieră care se ridică tăcut, din când în când, pentru cine trebuie… Nu pentru toţi muritorii… Ştiţi numai dumneavoastră cine merită!

 

De weekend… Ultimul discurs al primarului Gheorghe Huja, cioplit cu barda în lemn tare, de stejar, animat de o “infinită grijă si dragoste parintească”! Minunat!

Stima noastră și mândria, Gheorghe Huja, Cisnădia!

 

Preambul: Căutând febril documentele importante care intârzie să fie publicate pe site-ul Primăriei Cisnădie, am fost „lovit”, întâi de o  fotografie, apoi de un text… Postarea a fost facuta la inceput de Brumarel si contine două fotografii ale Înfăptuitorului caruia, probabil, i-a fost teamă că, aplecat, nu va fi recunoscut. La așa ceva, nu m-am putut abţine…

Hai să vedem ce ne impartaseste domnul primar din puțul adanc al vizionarei sale gandiri social-politice, cultural-educative si edil-gospodaresti, într-un limbaj semidoct, sculptat în lemn de esenţă tare, amintind de vremuri apuse cu 30 de ani în urmă, pe un ton care se doreşte a fi cald şi plin de grijă părintească…

„Pentru că nu a trecut mult timp de când a început şcoala, încă mai discut cu părinți din Cisnădie despre ceea ce oferă orașul nostru în materie de infrastructură școlară și constat în fiecare zi că oamenii sunt mulțumiți pentru că cei mici merg la grădiniță și la școală, în cele condiții bune și de siguranță.”

Domnul Huja încă mai discută cu părinţi doar pentru că nu a trecut mult timp de când a început şcoala… Doar cu unii, nu cu toți, pentru ca domnia sa discută cu părinți nu cu părinții… Dacă ar fi trecut ceva mai mult, nu-şi mai pierdea timpul nici cu aceștia. Dă bine, în faţa cetăţenilor, să te arăţi preocupat de educaţie, nu-i aşa? Concret, cum se întâmplă aceste discutii, domnule Huja? În Primărie, pe stradă, in Cartierul Arhitectilor, la restaurant sau în pauza vreunui meci de handbal? Îi întrebaţi dumneavoastră: „Doamnă/domnule părinte, dumneavoastră ştiţi ce mai oferă oraşul nostru în materie de infrastructură şcolară?” sau sunteţi întrebat: „Să trăiţi, dom’ primar! Va rog sa-mi spuneți, ce mai oferă oraşul nostru în materie de infrastructură şcolară?” Le povestiţi sfătos, aşa cum dă bine, iar părinţii, cu lacrimi de recunoştinţa în ochi, vă spun cât sunt de mulţumiţi “pentru că cei mici merg la grădiniță și la școală, în cele condiții bune și de siguranță.” În cele condiţii bune şi de siguranţă?! Vă sună bine? Dincolo de această scapare involuntară, desigur,  dumneavoastră chiar credeţi că cineva, in anul 2019, înghite asemenea fluierături de vânt? Aici am folosit o metaforă… Nu este cazul să vă simţiţi jignit sau agresat!

Citiţi mai departe, oameni buni: Dacă educația nu era o prioritate la Cisnădie, probabil că și noi am fi ajuns subiect de știri negative. De ce nu suntem într-o astfel de situație neplăcută? E simplu: pentru că am înțeles că trebuie să îndeplinim toate cerințele pentru a obține toate autorizațiile necesare unei bune funcționări a școlilor și grădinițelor. Acele cerințe nu au fost gândite anapoda, ci pentru a crea un climat sigur pentru copii, așa că trebuie să le ducem la îndeplinire, ceea ce am și făcut.

Aici ați simțit nevoia să vă comparați cu „alții” pentru a vă scoate in evidență… Aşadar, pentru domnul Huja, in educație, totul se reduce la aspectul tehnic și se limitează la îndeplinirea cerinţelor pentru obţinerea autorizaţiilor. Aceste cerinţe, să-i dea Dumnezeu sănătate cui le-a făcut”, nu au fost „gândite anapoda, ci pentru a crea un climat sigur pentru copii”, prin urmare, „sunt bune și trebuie să le ducem la îndeplinire”. Aici ați încurcat putin timpii… Nu se ințelege exact dacă  trebuie sau a trebuit, dar veniti cu o luminoasa completare: „ceea ce am și făcut”. Asta este! Ati facut, deci a trebuit!  Pentru platitorii de taxe si impozite din Cartierul Arhitecților ați făcut ceva sau, acolo, nu a trebuit? Atât înţelegeţi dumneavoastră, domnule primar, prin educaţie? Aţi răsturnat până şi celebra zicere hamletiană: „To be or not o be, that is the question”… Prin urmare, „dacă educaţia NU ERA o prioritate am fi ajuns subiect de ştiri negative dar noi, eu şi Consiliul Local, pe care pot să-l lămuresc, printre altele, am înţeles la timp si d-aia nu am ajuns la teve!” Morala: „Fiţi profesionişti, ce dracu’!, cum spunea maestrul Dinică, tot Gheorghe, dar atat de nobil si diferit… Înţelegeţi odată că pentru voi fac toate eforturile astea!”

Domnul Huja continuă triumfalist: „Orice lucru pregătit temeinic din timp poate fi bine gestionat, cu condiția să existe voință pentru a așeza lucrurile pe un făgaș normal. E important pentru copii să învețe în spații bine întreținute și bine dotate, e important pentru părinți să își știe copiii în siguranță și e important pentru comunitate să aibă tineri bine pregătiți, care au avut parte de un învățământ de calitate”.

Vedeţi? Exact ce vă spuneam… Ei au avut voinţă, din timp nu oricum, „ca să fie bine, să nu fie rău”, pentru copii, părinţi şi comunitate… Aici am citat din maestrul Gică Hagi. Dar dascălii? Unde sunt dascălii, în discursul dumneavoastră, domnule primar? Sau nu îi suferiţi pentru că v-au dat note mici pe vremea când mergeaţi la şcoală? Este minunat că vă ingrijiți ca spaţiile sa fie bine întreţinute şi dotate dar trebuie sa-i aveti in vedere si pe dascali. Eu cred cu tarie că de calitatea educatorilor, învăţătorilor şi profesorilor depinde calitatea tinerilor şi adulţilor de mai târziu. Acestor adevăraţi făuritori de destine nu aţi avut nimic a le spune, la începutul anului şcolar?

Finalul este fulminant: „Așa cum spuneam și cu alte ocazii, Educația și Sănătatea reprezintă două priorități la Cisnădie, starea unităților de învățământ și proiectele de extindere și modernizare a spitalului orășenesc confirmând acest lucru.”

Dacă ati numit educaţia şi sănătatea, cu majuscule, nu oricum, nu puteau fi mai mult de două priorităţi. Unde? Păi cum unde? „La Cisnădie”, cum spune dom´ primar… Aţi uitat? Doar şi-a numit fata cea mare manager de spital, ca să se sacrifice pentru numai 17.220 lei/lună, alături de domnia sa, pentru voi. Ce-i atât de greu de înţeles!

Mă întreb, retoric… Oare, ce simt profesorii de limba şi literatura română, din Cisnădie, când citesc textul sau cand vad acordurile facute de primarul lor, Cetăţean de Onoare al orasului?

Dincolo de text, fotografia ataşată întregeşte imaginea grotescă, de un gust îndoielnic, a ceea ce probabil s-a dorit a fi o postare de suflet… Primarul, intr-o clasa, prăvălit peste o bancă, cu mâinile mari ieşite, fără manşete, din mânecile hainei, abia încăpând printre penare, cu rânjetul apropiat de chipul angelic al unei drăgălaşe copile, în timp ce colegul de bancă al acesteia, un băieţel isteţ, nu dă doi bani pe cel care îi acoperă, vremelnic, însorirea frumoasei zile de toamnă ce pătrunde jucauș prin ferestrele largi. Din păcate, fotografia nu ne poate spune dacă domnul primar a mâncat ceva cu usturoi sau ceapă înainte de a merge în vizită la şcoală şi nici nu vedem expresia de pe faţa micuţei, în momentul în care edilul îi respira luctuos, fix în nasuc… Ca o ironie, pe fundal este un poster pe care scrie: “Eu pot să miros toamana… Miroase ca funzele uscate!” În acele momente cred că, pentru micuță, toamna mirosea a “domnu’ primar, care este!” Asta a fost de la Marian Vanghelie, citire… În acest context cred că vă puteţi imagina, cu uşurinţă, perspectivă pe care a avut-o profesorul care, probabil, se afla în faţa clasei, la catedră, undeva în spatele domnului primar…

De fapt, fotografia este la fel de grăitoare ca şi îndoielnicul text… Cu faţa la dotările făcute prin încredinţări directe, pentru că prind bine, „prietenii stiu de ce”, puse la dispozitia copiilor, pentru că ajută la imagine, în ochii părinţilor alegatori şi cu spatele la dascăli… Minunat, domnule primar! Dumneavoastră încă nu ați aflat că în comunicare, fiecare detaliu, contează?!

Vă dau un sfat, free of charge, domnule Huja… Luaţi-vă un consilier de imagine priceput sau dacă aveţi unul, concediaţi-l de îndată… În schimb, dacă postarea vă aparține, îngăduiți-vă un moment de curaj și demnitate. Să aveți numai gânduri bune!

Vedeti aici: http://cisnadie.ro/portal/sibiu/cisnadie/portal.nsf

P.S. Domnule primar, acum, la final de an, mă ajutaţi, vă rog, cu câteva răspunsuri la solicitările trimise către Primăria şi Consiliul Local Cisnădie? Ne aratați, va rog, frumoasele contracte, generos oferite, prin încredințări directe? Și încă ceva… Puneţi, va rog, o vorbă bună şi la doamna Maria Delia Mincă, să-mi răspundă şi domnia sa? V-aş fi, profund, recunoscător!

15 COMMENTS

  1. Ma intreb ce legatura are “domnul” primar cu acel cetațean care a lipit in trecut afișele cu casele acestuia. Oare cine e administratorul patinoarului? Dar al spa-ului? Oare cine s-a ocupat de strand in vara anului 2019. Cine a fost chemat de urgența pentru “negocierile” aferente acelor afișe care ii puteau face probleme “Domnului”? Sau cine se plimbală prin spital ca prin propria-i gradina, “daca nu… il sun pe GHIȚA”?

  2. Un primar care sfideaza legea si orice regula de bun simt.Se bucura in tihna de putere, fara a raspunde intrebarilor.Singura preocupare este cea legată de propria imagine.
    Copiii din Cartierul Arhitectilor, la ce gradinita , scoala , liceu sa mearga? 7 km pe jos in Cisnadie sau 3km pe jos in Sibiu?Pana in Sibiu cei 3 km se parcurg cu masina in 45-50 minute.Acesti copii au dreptul la educatie ?Cine a emis autorizatii de constructie pentru blocuri pe suprafetele de teren stabilite prin PUZ ca zone pentru unitati de invatamant?Aceasta a fost prioritatea primarului pentru educatie?Ce suprafete de teren urmau a fi cedate primariei pentru obiective de utilitate publica, asa cum a fost stabilit prin PUZ? Cine este raspunzator pentru nerespectarea PUZ?
    Dl primar este prezent permanent la stiri negative, pentru modul in care a distrus Cartierul Arhitectilor ( 68 ha): fara gradinita si scoala, fara locuri de joaca pentru copii, fara spatii verzi,fara locuri de agrement , cu strazi inguste ,neasfaltate si fara trotuare,fara semne de circulatie, fara treceri de pietoni, fara presiune la apa, canalizare subdimensionata, fara postas permanent.Cu toate acestea zona are reglementare fiscala bazata pe criterii neconforme cu realitatea, stabilite tot de primar cu sustinerea neconditionata a Consiliului local.Cartierul este situat la 7 km ( peste deal) fata de oras, nu exista transport in comun , fara obiective de utilitate publica sunt doar cateva aspecte care nu justifica reglementarea fiscala stabilita.

  3. Bravos neicusorule Schiponca, bine scris! Poate puțin prea lung pentru gustul meu și al generației tinere, care știtz’ bine ca nu ne mai place cu vorbe scrise!
    Mi-au atras atenția citatele Gheorghe-ne, apropo “sa fie bine sa nu fie rău” e din Gheorghe Hagi și nu Becali, te rog frumos sa corectezi, deci e un Gica nu un Gigi! Mari oameni, de caracter nu vorbesc!
    Nu știu cu ce te-a deranjat asa tare, Ghițucă asta cel WhoJa, dar văd că te-ai pus tare cu vorbele pe el. E vânare de vânt sau șuierat de vânt cum zici tu! Crede-mă… și nu cerceta, vorbesc din experiență! Cu vorbele scrise nu ajungi unde trebuie, aici trebuie mai mult, trebuie organe… abilitate ale statului, trebuie anchete și nu în ultimul rând trebuie martori! Ei există dar lipsesc cu desăvârșire când e vorba de depus mărturie!… uite ca mi-a ieșit o rimă!
    Sa fii cu minte, ca tara geme de prosht’!
    Cu respect,
    Cisnadianu’ Turmentat

  4. Cisnadiene Turmentat, iti multumesc! Mai greseste omu’, ce sa-i faci? Atat de multi si toti, Gheorghe…
    Poate ca articolele sunt cam lungi dar pe masura subiectului, cred eu…
    Personal, Huja nu m-a deranjat cu nimic. “Nici nu mi-a luat, nici nu mi-a dat”, cum se spune, dar in fata grobianismului nu pot sa raman indiferent. Este adevarat, doar cu vorbe scrise nu ajungi unde trebuie dar poate ajung sa fie citite de cine trebuie. Pana la urma, asta este rolul presei. Eu am scris doar pe baza documentelor postate pe site-urile institutiilor din Cisnadie. Verificarea documentelor oficiale, gasirea martorilor, despre care faci vorbire, audierea lor, este treaba institutiilor care se pot sesiza si pe baza semnalelor venite din presa. Daca o vor face, ramane de vazut…
    Cat despre martori, stiu ca acestia exista dar majoritatea spun lucruri la adapostul anonimatului. Este foarte bine ca se intampla si asa. Jurnalismul se bazeaza foarte mult pe surse, asumate sau anonime, care sunt foarte bine protejate. Oamenii, nu sunt de condamnat. Pana la urma fiecare se gandeste la sine si nu doreste sa isi creeze probleme cu cei aflati la putere, despre care au curajul sa vorbeasca. Mi-ar fi placut, spre exemplu, sa imi fi transmis cineva CV-ul dnei Minca, daca institutiile, Consiliul Local si Spitalul Orasenesc Cisnadie refuza, in mod nejustificat, sa il faca public . Adresa mea de mail [email protected] , a aparut de cateva ori in cuprinsul articolelor. Chiar nu stie nimeni devenirea, in timp, a managerului?
    S-auzim numai de bine!
    P.S. Am facut corectura. Multam fain, pentru ca nu m-ai lasat sa raman in gresala!

  5. FELICITARI !”Cel dintai semn de intelepciune este sa-ti recuosti greseala” ( autor necunoscut). O greseala care nu schimba cu nimic realitatea. Personal, nu ma intereseaza daca ”perlele” au fost spuse de Ghita sau de Gigi. Esenta ”vorbelor scrise” era cu totul alta: un primar semidoct, agramat,arogant, preocupat de propria imagine. Atitudinea primarului,profund nociva prin refuzul de a emite documentele solicitate, este de neacceptat.Se traduce prin incurajarea nerespectarii legii, un exemplu multiplicat si in randul functionarilor din primarie.
    Pentru a demonstra abuzurile primarului in cheltuirea banilor publici in interes personal, de familie sau de grup, nu este nevoie de martori ci de documente.Pentru ca institutiile statului sa se autosesize, este nevoie de informatie.Rolul presei este de a oferi informatii.
    Pentru a demonstra cosmarul urbanistic din Cartierul Arhitectilor cu alterarea profunda a calitatii vietii locuitorilor, nu este nevoie de martori ci doar de documentatiile de urbanism aprobate dar nerespectate si de prevederile legislatiei in vigoare.
    Pentru functia bine platita din bani publici, fiica primarului trebuie sa-si faca public CV, pentru a demonstra ca nu o recomanda ” vocea si talentul ” sau “taticul”, ci experienta.
    O lectie de perseverenta pe cat de laudabila, pe atat de binevenita in aceasta tara cu un sistem de valori dat peste cap. Felicitari.

  6. O distanta mare intre vorbe si fapte.Cat tupeu sa ai sa afirmi “ încã mai discut cu pãrinți din Cisnãdie despre ceea ce oferã orașul nostru în materie de infrastructurã școlarã și constat în fiecare zi cã oamenii sunt mulțumiți pentru cã cei mici merg la grãdinițã și la școalã, în cele condiții bune și de siguranțã. Dacã educația nu era o prioritate la Cisnãdie, probabil cã și noi am fi ajuns subiect de știri negative.” Dle primar,cu cati parinti din Cartierul Arhitectilor ati discutat?Despre care infrastructura scolara ati discutat?Cat de multumiti sunt locuitorii ca in cartier nu suna clopotelul?Ati uitat mesajul copiilor veniti la protestul din fata primariei Cisnadie :” vreau sa ma trezesc dimineata la ora 7, nu la ora 6? (“Primarul, la protestul locuitorilor din Cisnădie”-Turnul sfatului – Traian Deleanu – 24 ianuarie 2018)
    Cati din platitorii de taxe si impozite locuiesc in Cartierul Arhitectilor?Din estimari 40% din locuitorii orasului. Puteti confirma sau infirma, Dle primar?
    In alta ordine de idei,care sunt constructorii pe care locuitorii trebuie sa-i dea in judecata pentru neamenajarea strazilor?Puteti publica pe site-ul primariei lista acestora?In ce calitate pot locuitorii sa faca acest demers in instanta, avand in vedere ca nu ei erau obligati sa sanctioneze nerespectarea obligatiilor stabilite in certificatul de urbanism emis de primarie? Puteti preciza public si prevederile legale in acest sens?
    Primarul european care ” promite si face” :“Faceți o asociație, puneți mână de la mână, reparați strada și ne-o predați. Dacă nu, dați-l în judecată pe constructor”
    A omis sa spuna ca banii din taxe si impozite sunt pentru SPA,poarta cimitirului, statui, concerte etc
    De fonduri europene pentru infrastructura rutiera si de invatamant ,ati auzit Dle primar?

  7. S-a suparat Dl primar. A sters ultimul discurs inlocuindu-l cu unul nou- o invitatie la “aprinderea iluminatului festiv” in data de 5 decembrie. Nu a uitat sa precizeze :” Am pãstrat ani la rând recordul celui mai înalt brad din țarã, am adus cei mai buni artiști ai momentului sã cânte în centrul Cisnãdiei”
    Prima reactie a venit de la un cetatean:“Ar fi de preferat, in loc sa se arunce cu mii de euro in plata artistilor, sa se cumpere calculatoare noi in scoli, sa se renoveze interioarele ….” ( Turnul Sfatului)Si asta tocmai dupa discursul in care afirma ca educatia este o prioritate pentru primarie.

  8. “Recordul celui mai înalt brad din țarã, cei mai buni artiști ai momentului,iluminat festiv, SPA, statui,“ aceasta este Cisnădia de dincolo de Cartierul Arhitecţilor. Dle primar, locuitorii din cartier au stabilit si ei cateva recorduri in exersarea rabdarii :asteptand de anul trecut un autobuz in statia amenajata – mai bine spus- scheletul metalic al unei statii-( “Primăria a amplasat prima stație de autobuz în Cartierul Arhitecților. Tursib-ul nu știe nimic “– Turnul Sfatului – Traian Deleanu – 15 iunie 2018),asteptand sa curga cat mai multe picaturi de apa pentru a face un dus,asteptand in coloana 45-50 minute ( 2Km) pentru a duce copiii la scoala si la gradinita, asteptand asfaltarea strazilor, asteptand respectarea documentatiilor de urbanism la emiterea autorizatiilor de constructie,asteptand reespectarea legilor,asteptand ca banul public sa fie cheltuit in interesul tuturor cetatenilor, asteptand respect si empatie.
    “Izolaţii de la marginea Sibiului”: „Avem nevoie de lucruri elementare pentru secolul în care trăim“ – Turnul Sfatului 26 aprilie 2017- Traian Deleanu
    “Protest al locuitorilor din Cartierul Arhitecților “– sub sloganul “ Cartierul Arhitectilor – vaca de muls a primariei Cisnadie- Mesagerul de Sibiu – 24/01/2018
    “150 de locuitori din Cartierul Arhitecților au protestat în fața Primăriei Cisnădie”. Vor iluminat pe DJ 106C, școli și transport în comun -Tribuna Sibiului – Andra MARINESCU -24.01.2018
    “Crunta realitate – Viața în Cartierul Arhitecților povestită de un rezident “-Ora de Sibiu- Roxana David – apr. 13, 2018
    “Cartierul Arhitecților. Apar blocurile între case. Am început să realizăm marea păcăleală“Turnul Sfatului Traian Deleanu – 7 mai 2018
    “Sesizări din cartierul Arhitecților: “a face un duș seara tinde să devină un lux“ Turnul Sfatului- Traian Deleanu – 4 iulie 2019
    “Directorul general al Apă-Canal: în cartierul Arhitecților disponibilul de apă este depășit de doi ani “– Turnul Sfatului – Traian Deleanu – 5 iulie 2019
    “Locuitorii din Cartierul Arhitecților, nemulțumiți de atitudinea primarului Huja” – Ora de Sibiu- Mădălina Roșu – feb. 6, 2019
    Dle primar, pe cand un discurs adresat locuitorilor din Cartierul Arhitectilor?

  9. S-a suparat din nou primarul. Primaria Cisnadie a amplasat pe un stalp un panou cu urmatorul enunt:” Intreaba-te ce poti face tu pentru oras…..nu ce face orasul pentru tine”.
    Sa fie oare un mesaj subliminal adresat locuitorilor nemultumiti de calitatea vietii lor? Un indemn la ” nu mai faceti sesizari….treceti la treaba”, “nu mai cautati vinovatii….rezolvati-va singuri problemele”?
    Dle primar, cei din Cartierul Arhitectilor, ce pot face pentru orasul condus de primar? Sa construiasca in cartier gradinite si scoli, sa asfalteze strazile, sa asfalteze “centura ocolitoare” , sa amenajeze locuri de joaca pentru copii si spatii verzi, sa achizitioneze doar masini electrice pentru a nu polua aerul cu gaze de la tevile de esapament cand stau in trafic minute in sir ca sa duca copiii la gradinita si la scoala, sa vina zilnic la strand, patinoar, Spa pentru a aduce venituri la buget nu doar din taxe si impozite, sa contribuie la cheltuielile cu artistii invitati cu diferite ocazii? Asta in cazul in care confirmati ca si acest cartier apartine orasului.
    PS:Orașul este unitatea administrativă condusă de un consiliu local și un primar ales.

  10. Sibiu independent :”Vântul puternic a rupt cel mai mare brad de Crăciun din România-” cel din Cisnadie

    Grandomania primarului putea sa produca o adevarata tragedie.Vantul a suflat cu putere si in timpul zilei, cand in zona se aflau multi trecatori ,adulti si copii.Bradul are un schelet metalic inalt de 42m, pe care sunt prinse crengi naturale de brad.
    Dle primar, pe cand un record in accesarea fondurilor europene?

  11. Nicio saptamana fara aroganta si tupeul unui primar care conduce orasul ca pe propria mosie. Aceasta este Cisnadia europeana din visele primarului: cel mai inalt brad din Romania, SPA, statui,concerte, ghirlande si baloane colorate.
    In timp ce primarul a capatat o anumita rutina in exercitiul arogantei pe bani publici, locuitorii isi insusesc arta asteptarii raspunsurilor la intrebarile adresate .Poate o va face inaintea discursului de sfarsit de an si a promisiunilor pentru anul ce urmeaza.

  12. ”Cisnadia adevarata- facebook”- Interesant cum primarul isi lauda propriile realizari intr-o publicatie a primariei“ Cisnadia azi”,publicatie de care locuitori ai Cartierului Arhitectilor abia acum au aflat.Este ziar distribuit gratuit doar in centrul orasului.De ce Dle primar? Si locuitorii din cartier doresc sa cunoasca realizarile marete din bani publici.
    Imaginile publicate pe acest grup vorbesc de la sine.

  13. E o mare dezamagire, nu doar pentru mine, ci pentru orice cetăţean, să vadă cum un primar se joaca de-a transparenta,se considera nemuritor pe scaunul de primar,dispune de banii publici dupa bunul plac, ignora legile.Am asteptat saptamani intregi,dar nu a avut nimic de spus, nimic de demonstrat. Nu isi vede amenintat destinul politic, va continua cu practicile nocive cu care ne-am obisnuit considerand ca legile sunt facute pentru a nu intra sub incidenta lor.
    Poate vreuna dintre institutiile statului, vor avea ceva de spus in anul ce urmeaza.

  14. “Mesajul de Crăciun al Primăriei Cisnădie”, Turnul Sfatului – Stefan Dobre – 23 decembrie 2019
    “Orașul Cisnădie a beneficiat de investiții noi, care au dus la asigurarea unor condiții de trai mai bune pentru cetãțeni”, “am îmbunãtãțit infrastructura rutierã”,” cea mai prețioasã rãsplatã pentru eforturile noastre e mulțumirea dumneavoastrã, starea de bine pe care v-o oferã traiul într-un oraș civilizat”.
    Dle primar, Cartierul Arhitectilor apartine orasului Cisnadie. Care infrastructura imbunatatita, ce conditii de trai mai bune pentru locuitorii acestui cartier,ce stare de bine ofera traiul in acest cartier,cate multumiri ati primit de la locuitorii cartierului?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here