Sub ancheta Justiției. Rețeaua medicilor judecătorului Ion-Tudoran

0
4885

Șefi de clinici, medici specialiști și directori de spitale s-au compromis și și-au pătat reputația profesională oferindu-i în fals fostului judecător Corneliu Bogdan Ion-Tudoran diagnostice psihiatrice cu scopul de a-l salva de ancheta penală derulată împotriva sa de procurorii SIIJ. Pentru falsurile emise cu bună știință, doctorii care l-au protejat pe Ion-Tudoran sunt ei însăși acum cercetați. Psihiatrul Alina Poalelungi, de la Spitalul de Urgență Floreasca, și Ana-Maria Exergian, ce lucrează la Spitalul Obregia, dar a prestat pentru Tudoran din privat, sunt în atenția autorităților judiciare.

Ambele cadre medicale, fie din lăcomie, fie din obligații, au falsificat analize și concluzii medicale ale colegilor specialiști pentru a-i oferi lui Corneliu Bogdan Ion-Tudoran diagnostice psihiatrice în baza cărora acesta s-a sustras de la cercetarea penală îndreptată împotriva sa. Răspunderea pentru favorizarea infractorului se revarsă și asupra cadrelor medicale și conducerii Sanatoriului de Nevroze Predeal, acolo unde Ion-Tudoran a fost găzduit timp de o lună și a plecat cu recomandarea unei noi internări, dar și cu un început timid de Alzheimer.

Neurologul Alina Poalelungi s-a chinuit să scoată un AVC pentru Tudoran

dr alina poalelungi 439x500 Sub ancheta Justiției. Rețeaua medicilor judecătorului Ion Tudoran

Dr. Alina Poalelungi

De la sfârșitul lunii august, de când au apărut primele informații cu privire la anchetarea sa de către Secția pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție (SIIJ), judecătorul Corneliu Bogdan Ion-Tudoran a reușit să se sustragă cercetărilor justificând refuzul de a fi audiat prin faptul că s-a îmbolnăvit, brusc, de diverse afecțiuni psihice. Prin coruperea unor cadre medicale, magistratul și-a construit un dosar medical care să îl protejeze de răspunderea penală. Construcția fostului judecător este însă una facilă, ușor de demontat.

La data de  28.08.2019, fix la o zi după ce presa a dezvăluit că și-a trimis odrasla să supravegheze sediul SIIJ și să îi intimideze, împreună cu interlopii lui Florin Pîrvu, pe martorii audiați de procurori, judecătorul Corneliu Bogdan Ion-Tudoran s-a prezentat la Camera de Gardă a Spitalului Floreasca acuzând un atac cerebral (AVC). Nu orișicum, ci cu debut de tulburare de vorbire și episod de privire în gol. A fost preluat de medicul neurolog Alina Poalelungi, personaj ce a făcut apoi tot posibilul să îl scoată bolnav. Căci, oricât au încercat Ion-Tudoran și Poalelungi să falsifice diagnosticul (ba tetraplegie, ba chiar cu mutism), investigația de computer tomograf cerebral (CT) a scos un scor maxim APECTS 10, perfect, de invidiat. Din analiza CT cerebral a reieșit faptul că nu există nici o leziune cerebrală recent constituită pe creierul judecătorului. Nici o acumulare hemoragică, nici plaje hipodense, nici leziuni focalizate, etc. A doua analiză importantă, imagistica prin rezonanță, nu a confirmat atacul cerebral invocat de Ion-Tudoran. Doar a ridicat un semn de întrebare. Suficient însă pentru medicul Alina Poalelungi să facă aranjamentele pentru a-l scoate bolnav pe Ion-Tudoran. Deși procedura în cazul producerii AVC este clară, eligibilitatea pentru administrarea tratamentului fiind stabilită atunci când scorul ASPECTS este la o valoare sub 7, iar Ion-Tudoran avea 10, Poalelungi l-a plasat pe judecător în procedura specifică. S-a folosit de acest lucru falsificând concluzia examenului de imagistică prin rezonanță, care ridica semne de întrebare privind un posibil AVC, ajungând să concluzioneze ferm că este cu adevărat un AVC. S-a mai jucat și insistat în stabilirea falsului AVC și pe punctajul NIHSS (ce constă în simple întrebări adresate pacientului), punctaj ce a scăzut de la 30 la 0 în circa o oră. Cert este că, deși și al doilea exament CT a indicat că nu există vreo leziune pe creier, medicul Alina Poalelungi i-a stabilit judecătorului Corneliu Bogdan Ion-Tudoran un diagnostic în „formulare liberă” (?????!) de atac cerebral. A fost exact ceea ce avea nevoie Tudoran pentru a lua la rând spitalele și a se sustrage cercetării penale. Căci după stabilirea diagnosticului, mulțumit deplin și probabil epuizat de eforturile demne de un Oscar, Ion-Tudoran a plecat de la Floreasca chiar împotriva recomandărilor medicilor. Curat AVC! A doua zi, pe data de 30.08.2019, Corneliu Bogdan Ion-Tudoran, ce avea aprobată cererea de pensionare, a înaintat demisia sa din magistratură. Un al pas calculat tot pentru a scăpa de procurorii SIIJ.

Spitalul Obregia nu a mai recomandat reinternarea

În așteptarea aprobării demisiei și eliberării din funcție, Ion-Tudoran și-a pregătit pașii următori. Periodic a solicitat serviciile de Ambulanță. Iar când, în sfîrșit, a fost citat se pare oficial de procurorii SIIJ, judecătorul a ridicat și el ștacheta: s-a internat la Psihiatrie la Spitalul Obregia. Doar suferise un AVC stabilit de medicul Poalelungi. Primit cu drag la Obregia pe Secția doctorului Eduard Moțoescu, Corneliu Bogdan Ion-Tudoran s-a ascuns la Psihiatrie între 30.09.2019 – 22.10.2019. Timp în care, deoarece acuza un episod depresiv sever (doar nu era să se bucure de dosarul penal ce îl viza) a fost tratat până și cu aspirina, vitamine grupa B, Smecta pentru combaterea diareei. Ba chiar și pentru anhedonie, adică pierderea apetitului sexual. Între timp, ca prieten grijuliu, Florin Pîrvu îi oferea sprijin logistic ajutând odrasla să ducă lucruri din casă. Externat cu recomandarea clară că nu necesită o altă revenire în vreo unitate spitalicească, Ion-Tudoran părea că nu mai are altă cale de a amâna prezentarea la SIIJ. Și totuși…

Recomandare medicală luată în privat

Cabinet privat Ana Maria Exergian bd Berceni 7 720x372 Sub ancheta Justiției. Rețeaua medicilor judecătorului Ion Tudoran

Cabinetul privat al medicului Ana Maria Exergian

amiris med 720x407 Sub ancheta Justiției. Rețeaua medicilor judecătorului Ion TudoranLa o zi după externarea de la Obregia, de unde nu i s-a recomandat o altă revenire la vreun spital de psihiatrie, Corneliu Bogdan Ion-Tudoran a traversat strada și s-a prezentat pe bulevardul Berceni numărul 7, la cabinetul Amiris Med al doctoriței psihiatru Ana-Maria Exergian. Pe 23 octombrie, după o consultație plătită nu se știe cu cât la acest cabinet plasat la un parter de bloc, Ion-Tudoran și-a obținut recomandarea medicală de a se interna la Sanatoriul de Nevroze Predeal. Documentul, eliberat de Ana-Maria Exergian, ea însăși medic și la Spitalul Obregia, a contrazis concluziile colegilor specialiști de la același Spital Obregia. Dar ce a mai contat? Important a fost ca Ion-Tudoran (eliberat între timp din funcție) să aibă motive medicale pentru a întârzia audierea de către procurori.

La Sanatoriul Predeal i-au apărut și urme de Alzheimer

Cu hârtia de la psihiatrul Ana-Maria Exergian, fostul judecător s-a cazat timp de o lună, până la data de 27.11.2019, la Sanatoriul de Nevroze Predeal. O locație administrată de mulți ani, precum o feudă, de familia Buricea. Căci fosta directoare a Sanatoriului, Simona Buricea, a fost condamnată penal definitiv, dar i-a lăsat funcția fiului ei, Iustinian Buricea, un personaj insuficient cu studii private. Și cu aceleași interese în a spolia bugetul instituției. Ajuns pacient și la Predeal, Ion-Tudoran a reușit din nou să zădărnicească ancheta penală. Teoretic foarte grav bolnav, fostul magistrat a fost văzut de două ori, împreună cu fii săi, plimbându-se prin stațiune. Și tot prin vizitele fiilor și-a coordonat acțiunile de zădărnicire a anchetei penale trimițând și transmițând mesaje martorilor și apropiaților. Cert este că aerul de la Sanatoriul de Nevroze Predeal i-a prins bine lui Tudoran. Și nici că se putea altfel cât timp în această locație au fost găzduite defilări în costume de baie și adolescente pretendente la titluri de miss. Evident că, în acte, starea fostului magistrat s-a înrăutățit la Predeal. În ciuda faptului că a fost cazat în condiții hoteliere, a dispus de sală de biliard și masaj hidro și a fost servit la masă chiar de ospătari, Ion-Tudoran a convins medicii de la Sanatoriul de Nevroze Predeal că are deseori gânduri chiar de suicid. Că acuză suspiciozitate, plâns facil, interpretativitate, anxietate paroxistică sporadică. Evident, la o asemenea listă de afecțiuni psihiatrice, medicii de la Sanatoriul de Nevroze Predeal au recomandat și ei reinternarea. Surprinzător cum o unitate medicală clasificată cu cel mai înalt grad, categoria I M, cum este Obregia, nu a recomandat o altă internare, dar Sanatoriul de la Predeal, încadrat în categoria V, a considerat că Ion-Tudoran merită să mai colinde și prin alte spitale. Ceea ce s-a și întâmplat. Căci, după cum au confirmat surse din Spitalul Voila, Câmpina, Corneliu Bogdan Ion-Tudoran a venit direct aici după ce a fost externat de la Sanatoriul din Predeal. Ba, mai mult, Voila l-a primit pe Tudoran cu o stare chiar mai gravă, anume de tulburare cognitivă ușoară. După efectuarea testului MMSE de 10 minute bazat pe întrebări de genul „În ce an suntem?”, „În ce țară ne aflăm?”, Sanatoriul Predeal a stabilit că fostul judecător cumulează un punctaj de 24 de puncte. Nu grav, dar suficient cât să pregătească lui Corneliu Bogdan Ion-Tudoran scăparea de orice răspundere penală: boala Alzheimer.

Cunoscut pentru abilitățile sale de a interpreta legea penală (doar a fost judecător timp de 38 de ani), Corneliu Bogdan Ion-Tudoran și-a aranjat un traseu ingenios pentru a scăpa de răspunderea penală. Cu ajutorul medicilor enumerați mai sus, ce vor trebui de acum să răspundă la rândul lor, fostul judecător a reușit să amâne orice audiere a sa timp de patru luni. Șocant este modul în care, susțin specialiști de la Voila, toți medicii la care a apelat Ion-Tudoran au „înghițit” diagnosticul de AVC pus de Alina Poalelungi, dar și recomandarea privată a psihiatrului Ana-Maria Exergian oferită după o consultație contra-cost.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here