EY raportează venituri globale record de 36,4 miliarde de USD în 2019

0
1188
  • Creșterea solidă a veniturilor în exercițiul financiar 2019 la nivelul tuturor liniilor de servicii, zonelor geografice și domeniilor cheie contribuie la al nouălea an consecutiv de creștere semnificativă
  • Orientarea spre servicii de audit digital de înaltă calitate a generat un număr considerabil de misiuni de audit la mari companii globale, precum Bosch, Deutsche Bank, Zurich Insurance și altele
  • Creșterea veniturilor din proiectele de automatizare și blockchain, ca urmare a unui plan de investiții în tehnologie în valoare de 1 miliard de USD, care se întinde pe doi ani
  • 20 de achiziții și opt noi alianțe din 2019 au extins resursele și capacitățile globale în materie de automatizare a lanțului de aprovizionare, robotică și securitate cibernetică
  • Creștere de 10,7% pe piețele emergente
  • Peste 100.000 de locuri de muncă create începând cu 2013

EY anunță venituri globale consolidate record, în valoare de 36,4 miliarde de dolari, pentru exercițiul financiar încheiat în iunie 2019. Per total, veniturile din exercițiul financiar 2019 au crescut cu 8% în monedă locală, față de o creștere de 7,4% în anul fiscal 2018. În ultimii șase ani, EY a înregistrat o solidă creștere anuală agregată de 8,3%, reprezentând 15 miliarde de USD. În aceeași perioadă, numărul angajaților EY a crescut cu peste 100.000 la nivel global.

„Pe măsură ce schimbările tehnologice remodelează economiile, afacerile și viitorul muncii, se modifică și cererea pentru serviciile de consultanță și conformitate bazate pe tehnologie. Ne concentrăm pe utilizarea tehnologiei de ultimă generație, pe servicii de calitate, pe valorificarea portofoliului nostru de alianțe și pe dezvoltarea angajaților EY”, spune Bogdan Ion, Country Managing Partner, EY România și Moldova și Chief Operating Officer pentru EY Europa Centrală și de Sud-Est și Regiunea Asiei Centrale.

Creștere la nivelul tuturor liniilor de servicii, zonelor geografice și domeniilor cheie de activitate

Toate liniile de servicii EY au înregistrat creșteri solide în anul fiscal 2019: în monedă locală, serviciile de audit au crescut cu 4,4%, serviciile de asistență în afaceri cu 9,2%, serviciile de asistență fiscală cu 8,6% și serviciile de asistență în tranzacții (TAS) cu 15,5%. Veniturile au crescut, de asemenea, în toate cele patru zone geografice ale EY: în America de Nord și de Sud – cu 8,5%, în Europa, Orientul Mijlociu, India și Africa (EMEIA) – cu 7,1%, în Asia-Pacific – cu 9,1%, iar în Japonia rata de creștere s-a dublat, ajungând la 7,5%.

Piețele emergente își mențin tendința de avans puternic, asigurând o creștere a veniturilor de 10,7% (față de 10%, în exercițiul financiar 2018).

EY a înregistrat creșteri de venituri de peste 10% în sectoarele: produse de larg consum, guvernamental și public, asigurări și mobilitate. Creșterea din sectorul produselor de larg consum s-a bazat pe o cerere la scară largă pentru transformare digitală și tehnologii emergente, care să permită organizațiilor să reacționeze rapid la exigențele tot mai mari ale clienților.

Cererea pentru servicii guvernamentale digitale, servicii de management financiar public și contractele din domeniul apărării de pe piețele dezvoltate și emergente au stat la baza avansului înregistrat de sectorul guvernamental și public.

În domeniul asigurărilor, creșterea a fost generată de cererea ridicată pentru transformarea afacerilor, inovație, tehnologie și de modificările legislației contabilității la nivelul tuturor liniilor de servicii și zonelor geografice. În sectorul mobilității, creșterea s-a bazat pe transformarea globală a afacerilor, inovație și un mediu tranzacțional solid.

Tehnologia transformă serviciile tradiționale ale EY și creează noi oportunități

Cu investiții totale programate de 1 miliard de USD în noi soluții și capacități tehnologice în decursul unei perioade de doi ani, EY își transformă serviciile tradiționale și lansează noi oferte care implică tehnologie.

În exercițiul financiar 2019, EY a înregistrat o triplare a numărului de activități în domeniul blockchain, iar aproape 80% din tehnologiile care generează venituri pentru EY sunt în cloud.

Achiziții în anul fiscal 2019

În exercițiul financiar 2019, EY a realizat 20 de achiziții, extinzând abilitățile și capacitățile profesionale ale organizației în domenii precum cel digital, strategic, operațional și tehnologic. Achizițiile Pangea3 și Riverview Law au consolidat orientarea companiei spre serviciile de asistență juridică. Opt noi acorduri de alianță cu Anaplan, Blue Prism, Kinaxis, Oliver Wight, SailPoint Technologies, Stratio Big Data, Symantec și Thomson Reuters au extins gama serviciilor oferite clienților EY în domenii precum transformarea tehnologică fiscală, automatizarea lanțului de aprovizionare, robotică și securitate cibernetică.

Prin intermediul studiourilor de design, laboratoarelor, atelierelor de lucru și mediilor pop-up, rețeaua EY wavespace™ a ajuns la 35 de unități în toată lumea. În același timp, EY derulează numeroase proiecte prin care construiește unități wavespace personalizate sau organizează ateliere de lucru pentru a ajuta companiile să își rezolve problemele legate de digitalizare, să dezvolte noi servicii de mobilitate și să deruleze programe-pilot de testare a pieței.

Atragerea și formarea talentelor

Având în vedere impactul potențial pe care tehnologia îl poate avea asupra rolurilor și carierelor, EY continuă să își ajute angajații să se perfecționeze și să dobândească competențe de top. În acest an, au fost inițiate peste 50.000 de certificări validate extern și recunoscute în industrie, cunoscute drept „EY Badges” („Acreditări EY”). Un număr de 10.000 de profesioniști au obținut astfel de acreditări, cele mai multe fiind certificările în vizualizarea datelor și în automatizarea proceselor prin robotizare.

Per total, s-au investit aproximativ 530 milioane de USD și s-au finalizat peste 14 milioane de ore de educație formală anual, pe lângă programele de formare la locul de muncă și de mentorat structurat.

În exercițiul financiar 2019, numărul angajaților a crescut cu 8,6%, la peste 284.000 de persoane la nivel global. De asemenea, 1.163 de persoane au fost promovate în funcția de partener sau au fost cooptate în firmele membre ale EY. Promovările de parteneri continuă să reflecte prioritățile cheie, astfel că 33% dintre partenerii promovați în anul fiscal 2019 activează în domeniul serviciilor de audit, 33% dintre promovări au avut loc pe piețele emergente, iar femeile au reprezentat aproape 30% dintre partenerii promovați. De asemenea, a crescut diversitatea de gen la nivelul EY Global Executive, organismul de conducere cel mai înalt al EY, femeile reprezentând acum peste 31% dintre membrii acestuia.

***

Despre EY România

EY este una dintre cele mai mari firme de servicii profesionale la nivel global, cu 284.000 de angajaţi în peste 700 de birouri în 150 de ţări şi venituri de aproximativ 36,4 miliarde de USD în anul fiscal încheiat la 30 iunie 2019. Reţeaua noastră este cea mai integrată la nivel global, iar resursele din cadrul acesteia ne ajută să le oferim clienţilor servicii prin care să beneficieze de oportunităţile din întreaga lume.

Prezent în România din anul 1992, EY este liderul de pe piaţa serviciilor profesionale. Cei peste 800 de angajaţi din România şi Republica Moldova furnizează servicii integrate de audit, asistenţă fiscală, asistenţă în tranzacţii şi servicii de asistenţă în afaceri către companii multinaţionale şi locale.

Avem birouri în Bucureşti, Cluj-Napoca, Timişoara, Iaşi şi Chişinău. EY România s-a afiliat în 2014 singurei competiții de nivel mondial dedicată antreprenoriatului, EY Entrepreneur Of The Year. Câștigătorul ediției locale reprezintă România în finala mondială ce are loc în fiecare an în luna iunie la Monte Carlo. În finala mondială se acordă titlul World Entrepreneur Of The Year. Pentru mai multe informaţii, vizitaţi pagina noastră de internet: www.ey.com

***

 Alte date despre companie

Servicii în Cloud:

  • Prin intermediul inteligenței artificiale (AI) și al procesării limbajului natural, instrumentul EY Document Intelligence ajută echipele EY să analizeze documentele comerciale și contractele cu o mai mare eficiență. În anul fiscal 2019, această soluție a fost mutată în cloud, iar echipele de audit din toată lumea au derulat cu succes un program pilot ce a vizat misiunile de audit și schimbările standardelor contabile referitoare la contractele de închiriere, program care a redus timpul de procesare cu până la 90% și a crescut acuratețea cu până la 25%. Soluția este în prezent implementată la scară largă.
  • Sunt în derulare câteva proiecte EY în industria vinului, care utilizează tehnologia blockchain în asigurarea calității, provenienței și autenticității vinurilor noi și de colecție și ajută la atenuarea unei probleme majore din acest domeniu, care este falsificarea vinurilor. În prezent, sunt monitorizate 11 milioane de sticle de vin prin intermediul platformei EY OpsChain.
  • Soluția dezvoltată de EY și Microsoft pe baza tehnologiei blockchain pentru gestionarea drepturilor de autor și de conținut, lansată în anul fiscal 2019, prelucrează 25.000 de tranzacții zilnic, sprijinind o gamă largă de acorduri complexe, drepturi de transmisie și drepturi de autor.
  • O investiție în valoare de mai multe milioane de USD în soluția EY Blockchain Analyzer a dus la modernizarea serviciilor de audit și asistență fiscală pentru criptomonede și tehnologia blockchain și este în curs de implementare la peste 100 de clienți ai serviciilor de audit ale EY care dețin sau tranzacționează criptomonede sau care derulează activități în ecosistemul blockchain.
  • Peste 120.000 de profesioniști EY și peste 250.000 de clienți care utilizează platforma de audit globală, EY Canvas, sunt transferați în cloud pentru a se conecta și a colabora mai eficient și mai îndeaproape.

Investiții și dezvoltarea operațională:

  • Servicii de audit: linia de servicii de audit a continuat să își transforme modelul de prestare a serviciilor prin inovare și digitalizare și a înregistrat o creștere de 4,4%. Serviciul de audit digital al EY, un serviciu conectat pe bază de date, oferă activităților de audit informații de calitate superioară, profunzime și capacitate de reacție. În ultimele 12 luni, platforma de analiză pentru audit, EY Helix, a asigurat analiza a peste 400 miliarde de linii de date financiare. Printre cele mai recente inovații se numără instrumentul Document Intelligence, care utilizează inteligența artificială și procesarea limbajului natural pentru a analiza mii de documente examinate în cursul unei misiuni de audit; de asemenea, se înregistrează cerere pentru instrumentul EY Blockchain Analyzer, care realizează analize avansate asupra totalității datelor privind tranzacțiile unei organizații, provenite din multiple registre blockchain. Printre noii clienți ai serviciilor de audit se numără Bosch, China Construction Bank, Deutsche Bank, Hertz, Intesa Sanpaolo, Lufthansa Group, Telecom Italia, Vodafone, Volkswagen și Zurich Insurance Group. Serviciile de consultanță financiar-contabilă au înregistrat din nou o creștere mai mare de 10%, sprijinindu-și clienții prin asimilarea numeroaselor modificări ale standardelor contabile și oferind asistență contabilă clienților cu tranzacții (IPO-uri, cedări de active și altele).
  • Servicii de asistență în afaceri: S-a menținut cererea de servicii bazate pe tehnologie din partea clienților, în special tehnologia blockchain, inteligența artificială, securitate cibernetică, analiza datelor, managementul riscurilor și automatizarea inteligentă, care au contribuit la creșterea cu 9,2% a acestei linii de servicii. În exercițiul financiar 2019, creșterea a fost impulsionată de serviciile nou-lansate, precum EY Trusted AI Platform, primul serviciu conceput să ajute companiile să evalueze impactul și siguranța sistemelor AI. Și alianțele și achizițiile au jucat un rol important în creșterea veniturilor. De exemplu, EY a anunțat două noi soluții dezvoltate împreună cu Microsoft, în domeniul financiar-fiscal digital și în cel al proprietății intelectuale și drepturilor de autor. De asemenea, EY a fost printre primele organizații care au dezvoltat un instrument inteligent bazat pe automatizare care să sprijine companiile ce utilizează soluții SAP să își eficientizeze migrarea la suita de business SAP S/4HANA. Pe de altă parte, noi alianțe, precum cele cu SailPoint și Symantec, în domeniul securității cibernetice, cu Anaplan, Kinaxis și Oliver Wight, în domeniul planificării strategice la toate nivelurile organizațiilor, și cu Blue Prism și Stratio Big Data, ajută companiile să exploateze mai bine inteligența artificială și alte tehnologii pentru a-și transforma organizațiile.
  • Servicii de asistență fiscală: Serviciile de asistență fiscală și în tranzacții internaționale și serviciile de asistență privind politica fiscală globală au sprijinit majorarea cu 8,6% a veniturilor acestei linii de servicii. În plus, s-a înregistrat o mai mare cerere pentru servicii digitale de asistență fiscală, clienții EY transformându-și modelele de afaceri pentru a putea reacționa mai rapid la modificările legislației fiscale. În anul fiscal 2019, EY a investit în soluții tehnologice, printre care Payroll Operate și Agile Tax. De asemenea, a lansat serviciul EY Advanced Technology Tax Lab, dedicat rezolvării problemelor fiscale complexe prin aplicarea de tehnologii avansate, inclusiv blockchain și servicii bazate pe inteligență artificială. EY și-a extins gama de oferte de servicii gestionate pentru a sprijini în mod direct companiile multinaționale în demersurile lor de transformare. Achiziția Pangea3 de la Thomson Reuters și cea a Riverview Law au extins semnificativ ofertele EY în materie de servicii juridice gestionate, ceea ce a făcut ca numărul total al experților juridici ai EY din toată lumea să crească la 3.500. Serviciile de asistență fiscală revoluționează și modul în care EY își deservește clienții prin intermediul noii platforme fiscale globale EY, care funcționează ca un mediu de lucru comun și scalabil, unic pentru clienții și experții EY.
  • Servicii de consultanță în tranzacții: În anul fiscal 2019, serviciile de consultanță în tranzacții și-au schimbat orientarea dinspre serviciile individuale spre cele cinci soluții de capital conectate integrate. Aceste soluții (realizarea strategiei, cumpărare și integrare, vânzare și separare, remodelarea rezultatelor și finanțare corporativă) au adus cel de-al cincilea an consecutiv cu creștere de peste 10% (15,5% în FY19). Prioritatea acordată soluțiilor de capital conectate a jucat un rol major în desemnarea EY drept consultant în șase dintre principalele zece tranzacții la nivel mondial în anul fiscal 2019 și a contribuit la consolidarea imaginii sale de consultant integrat global, de încredere, pentru tranzacțiile transformaționale și de capital.

Sprijinirea creșterii pe termen lung al societăților din întreaga lume

Scopul EY de a construi o lume a muncii mai bună reprezintă principiul director pentru activitățile derulate de organizația globală în beneficiul guvernelor, companiilor și comunităților. Acest scop îi inspiră pe angajații EY să își folosească abilitățile, cunoștințele și experiența pentru a ajuta comunitățile în care trăiesc și muncesc în orice parte a lumii.

În anul fiscal 2019, EY a investit aproape 113 milioane de USD în proiecte dedicate consolidării comunităților în care își derulează activitatea, iar angajații EY au contribuit cu 745.000 de ore de muncă la o varietate de inițiative și proiecte. De exemplu, EY:

  • Face demersuri pentru a îi ajuta pe cei din următoarea generație să fie flexibili, adaptabili, să se perfecționeze continuu, prin intermediul programului Junior Achievement, care se desfășoară acum în 19 țări (în creștere de la 9).
  • Ajută 100 de milioane de persoane cu venituri reduse din Africa și Asia să obțină acces la bunuri și servicii care le îmbunătățesc nivelul de trai, până în anul 2025, prin intermediul programului TRANSFORM, în parteneriat cu Unilever, Departamentul Regatului Unit pentru Dezvoltare Internațională și Mastercard.
  • Peste 60 de angajați EY au asigurat sprijin aprofundat în proiecte pentru peste 30 de antreprenori influenți din aproximativ 25 de țări, având un impact pozitiv asupra vieților a peste 3 milioane de oameni. Printre aceste proiecte s-au numărat sprijinirea participării femeilor pe piața muncii din Orientul Mijlociu, alături de Tarjama, asigurarea de apă curată, igiena mâinilor și toalete pentru copiii din Asia, alături de Splash, și ameliorarea nivelului de trai prin agricultură în Africa de Vest, alături de Hello Tractor.

Ca parte a dezideratului său, Building a better working world, prioritatea EY este să sprijine tranziția către crearea de valoare pe termen lung și către dezvoltare incluzivă. Pentru a demonstra modul în care creează valoare pe termen lung pentru partenerii săi, inclusiv clienții, comunitățile și angajații săi, EY face publice o serie de date financiare și nefinanciare mai cuprinzătoare. Aceste date vor fi publicate în octombrie, în raportul anual EY Global Review 2019.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here