Rata șomajului a scăzut la 5,9%, cel mai redus nivel de la începutul anului 2009

0
1510
Rata șomajului

Numărul şomerilor a scăzut în septembrie, cu 1,7% lună/lună şi cu 17,5% an/an, la un nivel minim istoric, conform datelor Institului Național de Statistică.

Numărul şomerilor în vârstă de 15-74 ani, estimat pentru luna septembrie din anul curent este de 520.000 de persoane, în scădere atât faţă de luna precedentă (529.000 de persoane), cât şi faţă de aceeaşi lună a anului anterior (630.000 de persoane).

Femeile își găsesc msi ușor de muncă

Pe sexe, rata şomajului pentru bărbaţi a depăşit-o cu 1,9 puncte procentuale pe cea a femeilor (valorile fiind 6,7% în cazul persoanelor de sex masculin şi 4,8% în cazul celor de sex feminin). Pentru persoanele adulte (25-74 ani), rata şomajului a fost estimată la 4,9% pentru luna septembrie 2016 (5,7% în cazul bărbaţilor şi 3,8% în cel al femeilor).Numărul şomerilor în vârstă de 25-74 ani reprezenta 77,9% din numărul total al şomerilor estimat pentru luna septembrie 2016.

Confirmă ciclul investițional post-criză

„Evoluţiile pozitive din piaţa forţei de muncă din ultimele luni confirmă ciclul investiţional post-criză”, comentează Andrei Rădulescu, senior economist la Banca Transilvania, în buletinul BT Daily.

Citeste si  “Săptămâna Financiară” cu Dan Bucura la B1TV Mircea Coşea: “Economia trebuie să se dezvolte, să creeze locuri de muncă pentru ca să crească nivelul în toate structurile pe care le avem. Dacă nu vom depăşi acest blocaj, vom ajunge în situaţia în care şi această valoare adăugată mică, pe care o avem acum, va fi pierdută, pentru că se va duce peste graniţă... Acum, noi importăm tot ce mâncăm.” Adrian Negrescu: “Ajută-te singur pentru că economia este o junglă... Dacă nu înveţi să te descurci, este posibil ca atunci când ieşi la pensie să devii un asistat social.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here