Rata șomajului a crescut iar în SUA

0
2729
Rata șomajului a crescut iar în SUA

Numărul de noi locuri de muncă create de economia americană în luna septembrie a fost sub așteptările analiștilor, pentru a treia lună consecutiv, ceea ce ar putea determina Rezerva Federală să fie mai prudentă cu privire la majorarea dobânzii de politică monetară.

Departamentul american al Muncii a informat vineri că luna trecută au fost create doar 156.000 de noi locuri de muncă, față de 167.000 de joburi noi create în luna august. Cifrele oficiale sunt, de asemenea, sub estimările analiștilor intervievați de Reuters, care se așteptau la 175.000 de noi locuri de muncă.

A crescut la 5%

De asemenea, rata șomajului în cea mai puternică economie a lumii a crescut ușor, de la 4,9% până la 5%. Datele statistice referitoare la numărul de noi locuri de muncă create și cele referitoare la rata șomajului sunt calculate pe baza a două anchete diferite, una derulată în rândul companiilor și alta în rândul gospodăriilor, ceea ce explică existența unor diferențe între ele.

Acesta este ultimul raport al Departamentului Muncii înainte de reuniunea de politică monetară din 1-2 noiembrie de la Rezerva Federală. Investitorii cred că sunt șanse foarte mici pentru o majorare a costului creditului la această reuniune, având în vedere că reuniunea va avea loc în apropierea alegerilor prezidențiale din 8 noiembrie.

Mesaj prost pentru FED

Luna trecută, președintele Fed, Janet Yellen, a declarat că este posibil ca Banca centrală a SUA să majoreze încă o dată dobânda de referință în cursul acestui an, însă cele mai recente date privind rata șomajului sugerează că cel mai probabil Fed va majora dobânda la reuniunea din luna decembrie.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here