Rareş Bogdan, izbucnire dură, despre trinomul Tăriceanu-Ponta-Băsescu

0
2706
Rareş Bogdan

Jurnalistul Rareş Bogdan a comentat, pe pagina sa de Facebook, evenimentele din ultimele zile, criticând felul în care mai mulţi actori politici aleg să încerce să se întoarcă în prim planul politic românesc.

Astfel, jurnalistul Realitatea TV comentează apariţia la o emisiune TV a lui Călin Popescu Tăriceanu, dar şi întâlnirea dintre Victor Ponta şi premierul ungar Viktor Orban, ca şi discursul public al lui Traian Băsescu.

Rareş Bogdan: “Incredibilul s-a produs! Impostorii țintuiți de alegători pe tușa imperiului au tupeul să pretindă că sunt primadone și, în lipsa unor personaje de forță (sau cămăși) care să-i imobilizeze în singurul perimetru care li se potrivește, marginea istoriei, au urcat pe scenă! Halucinant!

Tăriceanu. Tăriceanu ne dă lecții de naționalism economic într-o emisiune de prânz cu doi jurnaliști de altfel buni, dar anesteziați și care au eșuat în tăceri lungi și priviri apreciative. Către cine? Către un individ care a exportat profitul Citroen timp de 20 de ani, dar care acum își lustruiește steaua de salvator al firmelor românești! De catre cine? De catre unul ce a incercat si partial a si reusit sa amaneteze pe zeci de ani platforma petroliera a Marii Negre…. Rar mi-a fost dat să văd ceva mai sinistru. Și toate astea după ce vehiculul său electoral a atras sub 400.000 de voturi, ceea ce, dacă prezența la urne era de 42/43%, echivala cu părăsirea Parlamentului.

Ponta. Ponta ne dă lecții de naționalism visând că o întâlnire cu Viktor Orban îl va credibiliza pe o temă pe care, cât a fost premier, a detestat-o cu îndârjire. Și asta după ce recomandarea sa de vot pentru ultranaționaliștii de la PRU s-a bucurat de susținerea a puțin sub 3 procente. Care era mesajul PRU, pentru care Ponta a făcut publicitate? “Ne-am saturat de Ungaria”. Suspectez la fostul premier nu doar o doză letală de inadecvare, dar și una de prostie. Tot patriot si nationalist erai Viktore si cand le-ai taiat baietilor cu comisionul la purtator vreo 500 de milioane de USD din datoria catre tara asta pe care acum ne explici cum o iubesti?

Băsescu. Al treilea, dar cu cel mai accentuat tupeu. Traian Băsescu clamează postura de unificator al dreptei, tratându-i pe români ca pe un grup de retardați. Trebuie să fii căzut în cap ca să dai crezare unui personaj care de 20 de ani a făcut totul ca facă bucăți Dreapta românească. Unul ce a ajuns cu greu, la limita de jos in Parlament si strict pe lipsa de prezenta a romanilor scarbiti cu siguranta si de politica dusa de individ ca presedinte jucator.

Un trinom mai trist decât o mutație genetică. Imaginați-vă o hienă care a făcut pui de șobolan împerechindu-se cu o coropișniță! Rânjetul răutăcios și prefăcut, dar cu pretenții de izvor de istețime cu descendență din Solomon, a fostului președinte, aroganța dezgustătoare a șefului Senatului, care pare să nu facă distincție între ramolisment și calmul înțelepților, și rictusul Iresponsabilului Vesel care a fost premier, posesorul unui arsenal de glumițe pentru care l-ar fi dat afară de la grădiniță, atât de răsuflate sunt, au fost reinventate.

Motivul? Lipsa comunicării dintre Palatul Cotroceni și Vila roșie din Kiseleff. Dar vorbiți odată! Si linistiti Tara! Incepeti sa enervati cu arogantele voastre pana si pe cei mai talibani dintre romanii de buna credinta. Amandoi! Acționați cu responsabilitate! Dacă nu pentru țara asta tot mai tristă, măcar pentru ca aceste trei personaje de la lada cu gunoi a istoriei să nu treacă trept îngeri salvatori ai unei națiuni care i-a aruncat demult peste bord!”, îşi încheie jurnalistul Realitatea TV comentariul.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here