Raport complet – STUDIUL INSOLVENTELOR ROMANIA 2017

0
1927
Raport complet - STUDIUL INSOLVENTELOR ROMANIA 2017

Scaderea semnificativa a insolventelor din 2016 este inregistrata pe fondul unui efect de baza precum si ponderii ridicate a insolventelor in randul companiilor foarte mici. Conform cifrelor, scaderea numarului de insolvente se regaseste in proportie de 84% in randul companiilor care oricum nu desfasurau nici o activitate (cifra de afaceri inregistrata in anul 2015 fiind zero) sau nivelul veniturilor inregistrate in 2015 nu a depasit 100 K EUR.

Totusi, spre deosebire de perioada trecuta, anul 2016 este primul care marcheaza o contractie majora a insolventelor in randul companiilor mari, generand un impact financiar mult mai mic. Sectoarele cele mai afectate de fenomenul insolventei, prin raportare la numarul firmelor active, sunt fabricarea produselor textile, constructii si Horeca (hoteluri si restaurante), industrii care necesita un capital uman intens si care angajeaza cu preponderenta salariati la nivelul venitului minim impus prin lege.

In acelasi timp, pe fondul accelerarii fenomenului de polarizare a mediului de afaceri romanesc, firmele mici au inregistrat o scadere constanta a veniturilor. In acest context, microintreprinderile au fost prinse intr-un cleste foarte periculos, presiunile de scadere a veniturilor cuplate cu nivelul ridicat al costurilor fixe, alimentand presiuni majore asupra lichiditatii acestora.

Studiu-_Insolvente-2016

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here