Radu Hanga și Constantin Sebeșanu – invitații Săptămânii Financiare, ediția 3 iunie 2022

0
1233

În cadrul emisiunii Săptămâna Financiară de la Profit News TV din această vineri:

 BIO Radu Hanga

Având funcția de Președinte al Consiliului de Administrație al Bursei de Valori București din anul 2020, Radu Hanga deține o vastă experiență în domeniul financiar-bancar.

Și-a început cariera în cadrul Băncii Transilvania, ocupând, pe rând, mai multe poziții cheie, precum Head of Capital Markets, Head of Group Management, SEO – Group Coordination, CEO, Membru & Președinte al Consiliului de Administrație.

Experiența sa și skill-urile dobândite în acest domeniu, deosebit de apreciate în mediul de business, i-au adus și alte titluri de Membru/Președinte în Consilii de Administrație pentru companii precum:

Catalyst România, SIF Oltenia, SIF Moldova, Boromir Prod SA, FEAS – Federation of EURO-ASIAN Stock Exchange, AAFR – Asociația Administratorilor de Fonduri din România.

Acesta a urmat studiile Facultății de Electrotehnică din cadrul Universității Tehnice din Cluj-Napoca, după care a obținut două diplome de Studii Academice Postuniversitare, specializându-se în managementul sistemelor productive și în administrarea întreprinderilor.

Acestea au fost completate de Radu cu un INDE MBA (Romanian – French MBA) in Business Administration & Management @ Bucharest Business School (ASE) și un Strategy Execution Programme @ INSEAD.

În prezent, Radu Hanga a devenit și Associate Lecturer @ Bucharest Business School, din cadrul ASE.

Despre Bursa de Valori București (BVB)

Bursa de Valori București construiește în prezent o piață competitivă în Europa Centrală și de Est.

BVB oferă oportunități de finanțare pentru companiile care vor să atragă investiții din piața de capital din România. În ultima perioadă, BVB a înregistrat o creștere a fluxurilor de capital, din partea investitorilor instituționali și de retail, atât din România, cât și internaționali. Piața de capital din România s-a poziționat pe o traiectorie ambițioasă spre dezvoltare, iar perspectivele de creștere sunt optimiste.

Misiunea Bursei de Valori București este de a transforma piața de capital locală într-un instrument activ de finanțare a economiei românești.

Obiectivul BVB este de a construi una din cele mai performante piețe de capital din Europa Centrală și de Est prin crearea de oportunități atractive pentru companii și investitori, într-un mediu dinamic și transparent.

BVB va continua să ofere suportul necesar pentru încheierea cu succes a ofertelor publice pentru companiile de stat, să listeze noi companii private și să atragă un număr cât mai ridicat de investitori activi.

Obiectivele cheie ale BVB sunt reprezentate de transpunerea pe piața de capital locală a celor mai bune practici internaționale și obținerea statutului de piață emergentă.

 BIO Constantin Sebeșanu

Cu peste 25 de ani de experiență în dezvoltarea de proiecte și managementul activelor, Constantin Sebeșanu a participat activ la inițierea și operarea a zeci de programe, sprijinind astfel procesul decizional pentru dezvoltarea sustenabilă și succesul investițiilor.

A urmat cursurile la Institutul Politehnic București și deține specializări în Management Strategic și Financiar, dobândite în cadrul Universităților Cornell și Boston, din SUA, completate de un MBA în Marea Britanie la Open University.

Acesta a fondat compania de consultanță hotelieră Trend Hospitality, și a impus în piața turismului bucureștean hotelul Howard Johnson (actualul Sheraton), fiind și cel care a adus în România lanțul de hoteluri Ramada.

Din anul 2021, ocupă poziția de CEO al companiei Impact Developer & Contractor, câștigând în anul 2022, pe baza rezultatelor sale excepționale – premiul pentru Executive of The Year @ Business Review Awards Gala.

Despre Impact Developer & Contractor S.A.

 Cu o experiență de peste 30 de ani pe piață, Impact Developer & Contractor SA este primul dezvoltator imobiliar listat la Bursa de Valori București.

Acţiunile IMPACT Developer & Contractor SA (“IMP”) sunt listate la categoria Premium a Bursei de Valori București, compania având o capitalizare bursieră de 1.028.723.402,90 lei (la data de 13 mai 2022).

Societatea utilizează cele mai bune practici de guvernanță corporativă, transparență, responsabilitate şi comunicare cu investitorii, obținând ratingul 10 la evaluarea VEKTOR realizată de către Asociația pentru Relații cu Investitorii la Bursă din România.

Misiunea IMPACT Developer & Contractor este de a dezvolta comunități, prin proiecte sustenabile, la standarde de calitate BREEAM Excellent, certificate nZEB, atât în București, cât și în marile orașe ale țării.

Printre proiectele de referință ale dezvoltatorului se numără Greenfield Băneasa și Luxuria Residence, ansamblu rezidențial de lux cu Certificare BREEAM Excellent.

Ca parte a strategiei de extindere la nivel național, în 2020, Impact a demarat construcția unui proiect rezidențial premium în Constanța – Boreal Plus, proiect mixt format din 18 vile și 673 de apartamente, construit pe o suprafață de 43.000 mp, ce va fi finalizat în 2024.

De asemenea, Impact continuă extinderea la nivel regional și demarează Greenfield Copou, în Iași. Lucrările la acest proiect au început în anul 2021, cu termen de finalizare în 2024, fiind construit în trei faze. Proiectul cuprinde în total 1.100 de apartamente, construite pe o suprafață de 48.685 mp.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here