PSD pregateste un proiect de memorandum prin care sa fie limitat dreptul de a solicita restituirea taxei auto

0
1054

Anuntul a fost facut de catre  fostul sef al ANAF, Gelu Stefan Diaconu, printr-o postare pe Facebook. “Din pacate, va aduc din nou vesti proaste: PSD se pregateste sa bage in sedinta de guvern un proiect de memorandum prin care vrea sa legifereze nici mai mult, nici mai putin decat decaderea din dreptul de a solicita restituirea taxei auto pentru toti romanii care nu depun cerere pana la o anumita data!”, scrie Gelu Stefan Diaconu.

“Am intrat in posesia proiectului care trebuia sa fie adoptat in septembrie si care prevedea ca daca cererile de restituire nu sunt depuse pana pe 31 octombrie 2017, oamenii nu-si vor mai primi banii cuveniti! Ticalosia e pregatita deja! Procesul de restituire a acestor sume catre toti contribuabilii ar fi trebuit inceput din luna septembrie a acestui an, insa a fost amanata din cauza neemiterii intentionate a normelor de aplicare a legii. Daca sumele ar fi fost restituite, deficitul bugetar ar fi sarit in aer iar ministrul Misa nu ar fi putut sa se mai laude cu simulacrul de rectificari bugetare pozitive”, mai precizeaza fostul sef al ANAF.

Acesta mai spune ca nu exista nici un leu, incepand cu februarie anul acesta, in contul “Disponibil din timbrul de mediu pentru autovehicule”. De asemenea, u exista un temei legal explicit care sa prevada sursa din care se poate restitui taxa pe cale administrativa. Sumele suplimentare sub forma cheltuielilor de judecata, dobanzi, cheltuieli de executare, etc., cresc si vor ajunge sa reprezinte un plus de cca 30% fata de suma de 6,5 md lei de restituit, mai arata Gelu Diaconu.

“Si, pentru ca nu au sursa de restituire a banilor incasati ilegal de la cetatenii romani, probabil vor mai inventa anul viitor o taxa!!! In loc sa se ocupe de adevaratele probleme ale guvernarii asa cum este si aceasta, ei va prostesc cu propaganda si cu mitinguri impotriva dusmanilor inchipuiti (dupa ”modelul” turcesco-unguresc), adica Soros, statul paralel, Departamentul de Stat al SUA, etc.”, mai scrie fostul sef al ANAF.

Acesta precizeaza ca restituirea sumelor reprezentand taxa speciala, taxa pe poluare pentru autovehicule, taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule si timbrul de mediu pentru autovehicule, incasate ca venit al bugetului de stat sau ca venit al Fondului pentru mediu, in perioada 01 ianuarie 2007- 01 februarie 2017 insumeaza cca. 6,5 miliarde lei adica, 1,45 miliarde de euro.

“Toti acesti bani au fost incasati ilegal de statul roman, asa cum aveau sa constate atat instantele de judecata romanesti cat si hotararile Curtii de Justitie a Uniunii Europene”, a mai spus Gelu Diaconu.

Potrivit acestuia, pana astazi sunt aproape 200.000 de cereri de restituire si hotarari judecatoresti la nivel national neachitate.

“P.S. Daca iar imi cere Dragnea dovada, o sa ii trimit domnului Tudose, la fel ca data trecuta, documentul cu datele exacte pe care ei il tin ascuns. Sa inceapa iar sa caute tradatorii in sedintele de partid comunistoide, cu care ne-au obisnuit”, isi incheie Gelu Diaconu postarea.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here