PSD intenţionează să crească TVA la 20% de la mijlocul acestui an sau de anul viitor, susţine senatorul PNL Florin Cîţu

0
1285

După şedinţa Biroului Executiv al PNL, Florin Cîţu a spus:

″În 2018, bugetul a mai câştigat 3 miliarde de lei prin faptul că nu a fost scăzut TVA de la 19% la 18%. Acest lucru a fost amânat. În acest moment, există o decizie pe care PSD trebuie să o ia şi despre care ştiu că se discută, dacă se va creşte sau nu TVA la 20% de la mijlocul anului sau de anul următor. În acest moment, fără aceşti bani din creşterea TVA, care înseamnă în jur de 3 miliarde de lei, deficitul bugetar va depăşi 3% şi cei care vor să se uite la aceste cifre pot să vadă la necesarul de finanţare, unde chiar şi PSD estimează o creştere a deficitului la 3% sau peste 3%, necesarul fiind mai mare decât deficitul aprobat în Parlament. Cifrele arată că economia este din ce în ce mai fragilă în perioada următoare, iar în cazul unui şoc negativ efectele vor fi dezastruoase. Singura soluţie pentru PSD: taie cheltuielile şi aduce mai multe venituri la buget, iar venituri mai multe la buget doar prin taxe mai mari”.

El a precizat că există o ţintă suplimentară pe 2018 pentru angajaţii ANAF în privinţa persoanelor fizice – de 850.000 de lei şi pe companii – de 4 milioane de lei.

“Execuţia bugetară confirmă ceea ce ştiam de mult timp şi ceea ce am spus odată şi cu apariţia ratei inflaţiei – programul de guvernare al PSD dăunează sănătăţii economiei şi cred că nu mai este nimeni care să spună că acest program a avut efecte pozitive pentru economie”, a arătat Cîţu.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here