PSD a atras, în 28 de luni, cu 22% mai puţine fonduri UE decât Guvernul tehnocrat într-un an

1
981
Fostul premier Dacian Cioloș

Fostul premier Dacian Cioloş a afirmat că „Dragnea a minţit de-a îngheţat Belina”, deoarece coaliţia PSD-ALDE a atras, în 28 de luni, cu 22% mai puţine fonduri europene de coeziune decât Guvernul tehnocrat într-un an.

Dragnea a minţit de-a îngheţat Belina. Spune că guvernele PSD-ALDE au absorbit de 4 ori mai multe fonduri europene decât Guvernul pe care l-am condus. Cred că îi lipsesc noţiuni elementare de matematică, altfel nu-mi explic cum poate să scrie aşa ceva. Pentru că în 2016 au intrat în România 7,3 miliarde de euro, în total. În ultimii doi ani, guvernele Dragnea au reuşit să atragă doar câte 4,7 miliarde pe an. Oricum ar întoarce cifrele domnul Dragnea, realitatea e alta decât cea pe care o vinde ieftin”, a scris Dacian Cioloş, pe Facebook.

Dacă scădem subvenţiile agricole, adică fondurile europene negociate de mine în calitate de comisar european, pentru care guvernul PSD nu trebuie să facă nimic ca să le primească – realitatea e că în 28 de luni Coaliţia PSD-ALDE a atras cu 22% mai puţine fonduri europene de coeziune decât Guvernul Cioloş în 12 luni. Adică 4,4 miliarde în 2016, faţă de doar 3,4 miliarde adunate în 2017, 2018 şi 2019”, a completat fostul premier tehnocrat, actual lider al PLUS.

Reacţia lui Cioloş vine după ce preşedintele PSD Liviu Dragnea a scris, pe Facebook, un mesaj adresat celor care au participat la mitingul de la Craiova, menţionând că aceştia nu s-au lăsat păcăliţi de Opoziţie şi au dat un semnal că vor ca PSD să continue măsurile sociale începute.

Dragnea a spus că datorită PSD au fost atrase de patru ori mai multe fonduri europene faţă de guvernul precedent şi că social-democraţii vor să aducă şi mai multe fonduri UE, pentru că „românii şi România merită mai mult”.

1 COMMENT

  1. “Pentru ca in Romania au intrat 7 miliarde de euro, in total “, deci au intrat, nu a atras el. Iar de intrat au intrat inclusiv pe proiecte aprobate si depuse in 2014-2015 !!! Chiar ne ia de fraieri ciolos asta ?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here