Prolyte Product Ro SRL, o poveste de succes cu final trist

0
7373

Se dovedeşte încă o dată că nu toate poveştile sunt despre succes chiar dacă acestea sunt scrise de maeştrii olandezi în ale business-ului.

Înregistrată la Registrul Comerţului, la sfârşitul anului 2003, Compania Prolyte Product Ro SRL, cu sediul în Piatra Olt, parte a Prolyte Group din Olanda, deţine în România două fabrici, în Piatra Olt şi Slatina, unde produce structuri uşoare din aluminiu pentru clienţi din diverse domenii, de la platforme maritime, industrie şi arhitectură, până la hoteluri, teatre, parcuri de distracţii, agenţii de publicitate şi studiouri de televiziune.

Aici, în România, în judeţul Olt, au fost realizate scenele pentru celebrele concursuri Eurovision, Pepsi Music Awards şi Britain & Ireland Top Model. Tot aici au fost construite scenele pentru concertele susţinute de Robbie Williams şi Andre Rieu, pentru festivalurile Untold, Neversea, Liberty Parade, Radio ZU sau Europa FM Pe Plajă. Printre alţi clienţi importanţi la care au ajuns structurile din aluminiu produse de Prolyte Product Ro SRL, din judeţul Olt, se numără Aeroportul Heathrow din Londra, Royal Bank of Scotland şi Galeriile Lafayette din Paris.

După 15 ani de activitate, la începutul anului 2018, a început să se simtă faptul că lucrurile încep să se clatine, compania înregistrând o scădere a cifrei de afaceri cu 20% şi a profitului sub 100.000 euro.

În anul 2019 lucrurile au continuat să se înrăutăţească, cifra de afaceri a fost de doar 42,4 milioane de lei, în scădere cu 40% faţă de anul precedent, angajaţii companiei neprimindu-şi salariile la timp. Întârzierile au ajuns să fie si de câteva luni…

În paralel au început să apară probleme şi cu creditorii care s-au adresat instanţelor de judecată cu cereri de insolvenţă a Prolyte Product Ro SRL, printre aceştia numărându-se Detop Online din Bucureşti, Delta Aluminiu din Slatina şi Duo Pack din Braşov.

La finalul anului 2019, numărul angajaţilor companiei Prolyte Products Ro SRL era de 172 iar pierderile se cifrau la peste 27 milioane lei.

În cele din urmă, instanţa a admis cererea de intrare în insolvenţă a companiei oltene, numind administrator judiciar, Casa de Insolvenţă GMC.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here