Proiect rezidenţial de 850 de unităţi în Bucureşti. S-au vândut 151 de apartamente în Record Park Cluj-Napoca

0
3360

Activ în București și Cluj-Napoca, dezvoltatorul belgian Speedwell, va ajunge luna viitoare la nivelul solului cu construcția Record Park, un proiect mixt de regenerare urbană din Cluj-Napoca. Proiectul include componente rezidențiale și de birouri. De asemenea, pregătește un proiect de birouri și unul rezidențial de mari dimensiuni în București.

Compania va investi 40 de milioane de euro în Record Park, proiect care include 12.000 mp de birouri, 1.000 mp de retail și 236 de apartamente.

„Am închiriat deja circa 80% din suprafața de birouri și am vândut în jur de 64% dintre apartamentele din proiect (n.red. circa 151). În trimestrul doi al anului viitor vom finaliza integral proiectul. Pe partea rezidențială cererea a mai încetinit, dar nu cred că vor fi probleme să vindem toate cele 236 de apartamente”, spune Didier Balcaen, general manager Speedwell.

Compania a demarat lucrările de construcție ale Record Park în toamna anului trecut, pe o suprafață de teren de 17.226 mp.

Proiectele din București

Speedwell, cunoscut pentru dezvoltarea Unirii View, clădirea office de 36 milioane de euro și 18.000 mp din apropierea pieței Unirii, pregătește proiectul de birouri Miro, amplasat în apropiere de șoseaua București-Ploiești.

Clădirea de birouri va avea o investiție estimată de 35 de milioane de euro și o suprafață închiriabilă de 25.000 mp, iar compania așteaptă aprobările necesare de la primăria Capitelei.

Speedwell mai lucrează, potrivit lui Didier Balcaen, la un proiect de 800-850 de apartamente, amplasat pe cele două louturi de teren cu o suprafață totală de 50.000 mp, cumpărate de Speedwell de la Immofinanz în vara anului trecut.

Proiectul se va numi The Ivy, va avea o suprafață construită de 95.000 mp și ca și Miro așteaptă aprobările necesare.

Compania mai deține și un teren de 100.000 mp în Râmnicu-Vâlcea și mai ia în calcul dezvoltarea unui proiect mixt în Galați, care va include un parc comercial de 22.000 mp și 600 de apartamente pe un teren de 98.686 mp. Dar, Speedwell nu se oprește aici, ci e în căutare de terenuri pentru dezvoltat în București și orașele secundare ale țării.

„Deocamdată negociem achiziționarea unui teren cu suprafață mare în unul dintre orașele României și vom mai cumpăra dacă primim oferta corectă din punctul de vedere al prețului”, explică Didier Balcaen.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here