Proiect de lege pregătit de Guvern pentru a face rectificarea bugetară în vacanţa parlamentară

0
651

Guvernul pregăteşte terenul pentru a putea da ordonanţe în vacanţa parlamentară, când vrea să facă prima rectificare bugetară din acest an.

Guvernul a înregistrat la Senat un proiect de lege privind abilitatea de a emite ordonanţe „de la data intrării în vigoare a prezentei legi, dar nu înainte de încheierea primei sesiuni ordinare a anului 2019, şi până la data de 31 august 2019”.

Unul din domeniile în care Guvernul va putea da ordonanţe este cel privind finanţele publice şi economie, respectiv privind rectificarea bugetului de stat pe anul 2019 şi rectificarea bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2019.

Pe lista modificărilor pe care Executivul vrea să le opereze în perioada vacanţei parlamentare mai figurează şi alte acte normative şi măsuri. Printre acestea se numără:

*reglementarea unor măsuri în domeniul competenţei de control a Ministerului Finanţelor Publice

*modificarea Codului fiscal

*unele măsuri privind administrarea participaţiilor statului

*reglementări privind conversia în acţiuni a obligaţiilor fiscale ale unor operatori economici din industria de apărare care funcţionează sub autoritatea Ministerului Economiei

*măsuri pentru diminuarea arieratelor bugetare ale unor operatori economici din industria naţională de apărare

Conform legislaţiei în vigoare, Parlamentul poate adopta o lege specială prin care să abiliteze Guvernul să emită ordonanţe în domenii care nu fac obiectul legilor organice, pe perioada vacanţei parlamentare. Ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, a anunţat că prima rectificare bugetară a acestui an urmează să fie făcută până la finele lunii iulie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here