Programul RABLA PLUS buget record: 140 milioane de lei

0
841
Programul rabla plus

Programul RABLA PLUS

Programul RABLA PLUS a fost lasat ieri 25 martie, asa cum a anunțat Administraţia Fondului pentru Mediu  (AFM) printr-un comunicat de presa.

Bugetul pentru anul acesta creşte de la 95 milioane lei, la 140 milioane lei, pentru că ne dorim cât mai multe autovehicule electrice în traficul urban din ţară.

Programul Rabla PLUS oferă cel mai mare ecotichet din Europa pentru achiziţionarea unui autovehicul full electric, în valoare de 45.000 lei (aproximativ 10.000 euro) şi 20.000 lei pentru achiziţionarea unui autovehicul nou electric hibrid plug-in (aproximativ 4.500 euro) pentru autovehiculele hibrid plug-in, dar nu mai mult de 50% din preţul de comercializare.

Programul RABLA PLUS – fără conditii de casare si radierea

Accesarea Programului „Rabla Plus” nu este condiţionată de casarea şi radierea unui autovehicul uzat, însă prima de casare de 6.500 lei oferită în cadrul Programului Rabla Clasic se poate cumula cu unul dintre ecotichetele prevăzute de Programul Rabla Plus.

Programul Rabla Plus se adreseaza si motocicletelor

Rabla Plus vine cu o noutate anul acesta pentru cei care vor să-şi cumpere o motocicletă cu propulsie electrică.

Valoarea ecotichetului este de 3.500 de lei, la care se adaugă prima de casare de 3.500 lei, în cazul în care optează pentru casarea unui autovehicul, valoarea cumulată fiind de 7.000 lei, dar care nu poate depăşi 50% din preţul de comercializare.

„O altă noutate este că, persoanele care vor achiziţiona un autovehicul electric prin program, nu vor avea dreptul să înstrăineze bunul pentru cel puţin un an, întrucât ne dorim ca autovehiculele electrice să rămână în circulaţie pe străzile din ţara noastră.” a precizat Administraţia Fondului pentru Mediu printr-un comunicat de presa.

Persoanele care doresc să achiziţioneze un autovehicul electric sau electric hibrid plug-in, pot să se adreseze dealer-ilor validaţi. Iata cateva modele de masini pe care le puteti achizitiona in Romania prin programul Rabla PLUS

  • Renault ZOE Life Z.E. 40
  • Skoda Citigoe iV
  • Volkswagen e-Up!
  • Smart EQ Fortwo
  • Mitsubishi i-MiEV
  • Kia Soul EV
  • Mercedes-Benz B 250 e
  • Nissan Leaf

Programul Rabla plus vine sa completeze programul Rabla Clasic lansat de AFM in 17 Martie 2020.

Programul Rabla Clasic

Programul “Rabla Clasic” 2020  a început marţi, de la ora 13:00, prin intermediul Administraţiei Fondului pentru Mediu (AFM).

Programul “Rabla Clasic” 2020 are un buget de 405 milioane de lei, buget ce se estimeaza a acoperi 60.000 de beneficiari, cel mai mare număr din ultimii 15 ani.

Rabla Clasic 2020. Valoarea primei de casare

Valoarea primei de casare rămâne 6.500 de lei (1.350 de euro). Această primă poate să se majoreze cu încă 1.000 de lei, dacă maşina pe care o alege beneficiarul are pragul de emisii de 96 de grame de CO2 per kilometru, a precizat Ministerul Mediului.

Programul “Rabla Clasic” 2020 are un eco-bonus de 1.000 de lei pentru achiziţionarea unei maşini cu sistem GPL sau GNC, eco-bonus-ul  se poate adăuga la cei 6.500 de lei.

Rabla Clasic. Adaptat din cauza epidemiei de coronavirus

In contextul izbucnirii crizei coronavirus Ministrul Mediului declara ca AFM analizeaza posibilitatea  modificarii procedurilor de implementare prin care beneficiarii din Programul Rabla Clasic 2020 să transmită documentele necesare în format electronic făra a mai fi nevoie de prezenta fizica a acestora la sediile dealerilor auto.

Programul Rabla a debutat în anul 2005 având ca scop înnoirea parcului auto prin stimularea achizitiei de masini noi prin oferirea unor vauchere valorice pentru masinile mai vechi de 10 ani.

Sursa foto:Business photo created by senivpetro – www.freepik.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here