Programul Prima Casă continuă, dar se schimbă!

0
1090

Programul „Prima Casă” continuă. Anunţul a fost făcut de ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, care a adăugat că acesta va fi modificat, în sensul că va fi îndreptat către persoanele cu venituri mici, potrivit unui post de televiziune.

Am prins ca plafon cam două miliarde de lei în acest an pentru programul Prima Casă, deci el va continua, numai că am spus că discuțiile acestea pe care le-am avut cu cei de la Banca Centrală au fost pentru a-l face mai social, mai îndreptat către zona socială. Probabil că până la final de februarie vom avea forma propusă a fi modificată, dar nu se schimbă aspecte esențiale. Nu. Finanțarea există, a fost bugetat, programul continuă. Până nu îl modificăm, va continua în aceeași parametri. Până la final de februarie o să ieșim, cred, cu o Hotărâre de Guvern”, a spus Teodorovici.

Așadar, Programul Prima Casă 2019 se schimbă. Ministerul Finanţelor, Eugen Teodorovici, vrea transformarea programului într-unul strict social, după ce, în ultimii ani, a fost dovedit că unii dintre cei care accesau programul îşi cumpărau case de vacanţă.

Mă refer la suprafața casei, la persoanele cu venituri mai mici. Este un program social la urma urmei. Nu îți iei casă de 500 de metri pătrați, prima casă, îți iei o casă pentru familie atât cât poți…”, a adăugat Teodorovici.

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here