Programul de vouchere al lui Firea : Românii și cu mașinile date și fară bani

0
939

Bucureștenii care și-au dat mașinile la REMAT pentru a primi în schimb vouchere de 9.000 de lei de la Primăria București sunt în pericol să rămână fără vouchere.

Primăria Bucureşti a demarat un program de denumit “Eco-voucher în schimbul unui autovehicul uzat”. Au fost acceptate în program 5.000 de persoane, dar nu toate vor primi vouchere. Motivul este simplu, un articol din Regulament care nu a fost citit de participanţi. În regulament se precizeză că documentele se încarcă pe aplicaţia PevAuto în termen de 10 zile, însă documentele trebuie depuse şi în format fizic la Centrul de Informare şi Documentare pentru Relaţia cu Cetăţenii pe adresa Bd. Regina Elisabeta nr.42, sector. 5. Cine nu a citit regulamentul rămâne astfel fără maşină şi fără bani.

Foarte important, documentele se depun în maxim 10 zile de la data radierii din circulaţie a autovehicului uzat, fără a se depăşi termenul de 90 de zile.

Cei care au mers la Centrul de Informare şi Documentare pentru Relaţia cu Cetăţenii să depună dosarele după 10 zile li s-a transmis că nu vor primi vouchere deoarece nu s-au încadrat în termen.

Primăria a  trimis pe 31 ianuarie un comunicat în care aminteşte că termenul limită pentru depunerea dosarelor este 21 februarie. Mulţi nu au aflat încă că dosarele trebuie depuse şi în format fizic, drept dovadă la centrul mai sus menţionat este pustiu.

Primăria nu uită se menţioneze faptul că toate demersurile pe care proprietarii de autovehicule uzate, acceptaţi în Program, le vor intreprinde, vor fi realizate cu respectarea strictă a regulamentului “Programului de stimulare a eliminării din traficul bucureştean a autovehiculelor cu grad ridicat de poluare, prin acordarea de eco-vouchere”, aprobat prin DPG nr.1823/2018.

Astfel, degeaba şi-au casat maşinile şi au depus documentele online deoarece nu au mers să le depună în timp util la centrul mai sus menţionat. Din 5.000 de persoane acceptate în program doar câteva zeci au depus în timp util, conform angajaţilor de la Centrul de Informare şi Documentare pentru Relaţia cu Cetăţenii. Aceştia vor primi 3 vouchere în valoare de 3.000 de lei cu care îşi pot achiziţiona o maşină nouă sau electronice şi electrocasnice.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here