PROFIT.RO ESTE PE PIERDERE! Cu sau fără Adrian Sârbu, Orlando Nicoară continuă să facă, ce ştie, cel mai bine… Datorii de tot felul: către bugetul de stat, către cel al asigurărilor sociale, de sănătate, de şomaj şi către angajaţi. Orice, numai PROFIT, NU!

0
5912

În urma procesului câştigat la Curtea de Apel, jurnalistul Cristi Popa are de primit de la Profit.ro Publishing S.A. peste 40.000 euro, drepturi salariale cuvenite de la data concedierii sale, 15.07.2016, până la cea a reintegrării.

În momentul lansării, Profit.ro Publishing avea un acționariat format din patru jurnalişti: Oana Osman, fost redactor-şef Capital, Cristi Popa, fost redactor-şef al Ziarului Financiar, şef al departamentului economic al Mediafax, Ovidiu Tempea,  fost senior editor Mediafax, şi Thomas Dincă, fost senior editor Mediafax.

Ca urmare a disensiunilor apărute între acţionarii Profit.ro Publishing, condus de Orlando Nicoară, fostul director general al Mediafax Group, trimis în judecată în dosarul lui Adrian Sârbu, pentru evaziune fiscală, delapidare şi spălare de bani, doi dintre cei patru, Ovidiu Tempea şi Cristi Popa, au înregistrat, pe data de 17 august 2016, la Tribunalul Bucureşti, cereri de chemare în judecată prin care contestau concedierea abuzivă. În urma judecării cauzei, Tribunalul Bucureşti admite în parte cererea lui Cristi Popa şi obligă compania să-i plătească acestuia drepturile salariale, aferente perioadei 15.04.2016-15.07.2016, calculate la un salariul de bază, lunar, brut de 11.406 lei. Restul capetelor de cerere, privind anularea deciziei de concediere nr. 198/15.07.2016 şi plata drepturilor salariale până la data reintegrării, fiind respinse ca neîntemeiate.

In momentul lansarii, Profit.ro Publishing avea un actionariat format din patru jurnalişti: Oana Osman, fost redactor-şef Capital, Cristi Popa, fost redactor-şef Ziarul Financiar, şef al departamentului economic al Mediafax, Ovidiu Tempea,  fost senior editor Mediafax, şi Thomas Dincă, fost senior editor Mediafax.

Nemulţumit de decizia Tribunalului Bucureşti, Cristi Popa formulează apelul, la Curtea de Apel Bucureşti. În data de 17 ianuarie, anul curent, aceasta decide:

„Admite apelul formulat de apelantul Popa Cristian în contradictoriu cu intimata Profit.ro Publishing SA, formulat împotriva sentinţei civile nr. 11098/05.12.2016 pronunţate în dosarul nr. 31000/3/2016 al Tribunalului Bucureşti, Secţia Civilă, Conflicte de Muncă şi Asigurări Sociale. Schimbă în parte sentinţa civilă apelată, în sensul că admite contestaţia formulată de contestatorul Popa Cristian împotriva Deciziei de concediere cu nr. 198/15.07.2016 emisă de intimata Profit.ro Publishing SA, pe care o anulează. Dispune repunerea părţilor în situaţia anterioară emiterii Deciziei de concediere cu nr. 198/15.07.2016 prin reintegrarea contestatorului în funcţia anterior deţinută concedierii, pe perioada cuprinsă între data de 15.07.2016 şi data pronunţării prezentei hotărâri. Obligă intimata la plata către contestator a unei despăgubiri egale cu drepturile salariale şi celelalte drepturi de care ar fi beneficiat salariatul în lipsa emiterii deciziei anulate, începând cu data concedierii şi până la data pronunţării prezentei hotărâri. Menţine în rest sentinţa civilă apelată. Definitivă”.

Cel de-al doilea reclamant, Ovidiu Tempea, a pierdut toate procesele intentate Profit.ro Publishing însă continuă lupta în instanţă deschizând un nou proces, în data de 10 ianuarie, 2018.

În septembrie 2016, într-un articol publicat de Ziarul Bursa, se arată că în pofida faptului că fuseseră lansate de curând, atât Profit.ro Publishing cât şi N.ro Agenţia de Ştiri, compania care administrează agenţia News.ro, înregistrau, deja, datorii la bugetele de stat.
La finele trimestrului trei al anului 2017, „Profit.ro Publishing” acumulase restanţe la bugetul de stat în valoare de 683,624 lei, la cel al asigurărilor sociale, 641.950 lei, al asigurărilor de sănătate, 272.490 lei şi la cel al asigurărilor de şomaj, 30.028 de lei, în timp ce N.ro Agenţia de Ştiri SRL acumulase restanţe la bugetul de stat în valoare de 818.840 lei, la cel al asigurărilor sociale de 877.305 lei, la cel al asigurărilor de sănătate, 372.425 lei şi la cel al asigurărilor de şomaj, 40.750 de lei. În euro, suma datoriilor este de aproximativ 360.000 de euro în dreptul Profit.ro Publishing şi de aproximativ 460.000 de euro în dreptul N.ro Agenţia de Ştiri.

Tot în septembrie 2016, tot din ziarul BURSA, aflam că publicitatea pe cele două site-uri, Profit.ro şi News.ro, se vindea prin firma Ead.Ro Interactive, care aparţine Ramonei-Cristina Raduly. Aceasta, se pare că are legături strânse cu familia lui Dan Pazara, directorul de comunicare al OMV Petrom din moment ce, în data de 8 octombrie 2015, a preluat compania, de la cele două fondatoare ale acesteia, Cristina Pazara (soţia lui Dan Pazara) şi Raluca Nicoară despre care, sursele spun că ar fi rudă cu Orlando Nicoară. Câteodată, lumea pare a fi foarte mică, nu-i aşa?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here