Profilul economic al zilei, emis de BCR

0
2617

Citatul zilei: „Prin negura egoismului nu străbate căldura adevărului, nici lumina frumosului” – Titu Maiorescu, critic literar şi scriitor român

 

Untitled-3

 

  •   Leul a rămas din nou aproape nemişcat în raport cu euro faţă de ziua precedentă conform cursului BNR (4,5360). Piaţa valutară locală a rămas astfel relativ imună la temerile investitorilor din întreaga lume care au condus ieri la scăderea indicilor bursieri. În această dimineaţă au fost publicate o serie Untitled1de date pentru economia Chinei care au arătat încetinirea activităţii economice dar fără surprize negative majore. Pieţele bursiere asiatice au privit datele cu un anumit optimism.
  • Ministerul de Finanţe a vândut certificate de trezorerie cu scadenţa în ianuarie 2017 în valoare de 800 milioane lei cu un randament mediu de 0,82%, în scădere de la 0,97% la precedenta licitaţie pentru certificate de trezorerie cu maturitatea de un an care a avut loc acum o lună. Cererea investitorilor a fost foarte ridicată (2,1 miliarde lei) în condiţiile lichidităţii bune din piaţă şi scadenţei scurte care este preferată din motive de risc.
  • Randamentele titlurilor de stat în lei au crescut pe piaţa secundară cu 3-8 puncte de bază de-a lungul curbei, cu o mişcare mai pronunţată pentru scadenţele medii şi lungi (5-10 ani). Obligaţiunile guvernamentale româneşti au fost prinse astfel în tumultul regional generat de decizia S&P de vineri seara de reducere a ratingului de ţară al Poloniei.

 

aa

vb

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here