Profilul economic al zilei

Profilul economic al zilei

Vânzările retail au încetinit în continuare în octombrie când au înregistrat o creştere de 10% faţă de luna similară din 2015 după rate de 15-20% în prima jumătate a anului. Principala cauză este un efect de bază la nivelul sst an, estimată la 4,5%. Pe măsură ce stimulul fiscal generos se va estompa, vânzările retail vor încetini şi mai mult în 2017 iar acelaşi lucru se va întâmpla şi cu creşterea economică.

§ Leul s-a apreciat faţă de euro iar BNR a stabilit o cotaţie de 4,5027. Lichiditatea pieţei locale s-a menţinut la niveluri medii iar evoluţiile în regiunea Europei Centrale şi de Est au fost destul de diferite, cu o depreciere a zlotului în raport cu euro şi o întărire a forintului.

§ Ministerul de Finanţe a vândut ieri obligaţiuni în valoare de 300 milioane lei cu scadenţa în decembrie 2022. Randamentul mediu a fost de 3,15%, în creştere cu 39 de puncte de bază faţă de licitaţia anterioară de acum o lună. Cererea investitorilor s-a situat la 535 milioane lei.

Citeste si  Prima emisiune SĂPTĂMÂNA FINANCIARĂ la B1TV - Povestea numirii Vioricai Dancilă la BNR - DEZVĂLUIRE: “Din 38 de bănci de pe piața românească, în anul 2012, 36 au plătit ZERO impozit pe profit, vreme de 5 ani, iar în prezent, aceleași instituții plătesc mult sub potențial”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here