Profilul economic al zilei

Profilul economic al zilei

Leul a revenit sub pragul de 4,50 în raport cu euro şi a fost cotat de BNR la 4,4942 după o apreciere zilnică de 0,5%. Întărirea leului a avut loc concomitent cu cea a forintului, o parte a regiunii Europa Centrală şi de Est fiind cuprinsă de un optimism în creştere al investitorilor. Creşterea cererii pentru active considerate riscante la nivel global a fost declanşată de anunţul premierului Japoniei privind un nou pachet de stimuli economici.

Ministerul de Finanţe a vândut obligaţiuni cu scadenţa în aprilie 2019 în valoare de 500 milioane lei. Randamentul mediu a fost de 1,65%, în scădere cu 25 de puncte de bază faţă de licitaţia anterioară pentru scadenţa aprilie 2019 care a avut loc acum două săptămâni. Cererea investitorilor a fost amplă şi s-a situat la 1,1 miliarde lei.

Citeste si  BNR îşi face curățenie de 1,5 milioane de euro apelând la serviciile unei companii în care, până de curând, a fost acționar soția domnului Corneliu Dobrițoiu, fost ministru al apărării, condamnat la un an de închisoare cu suspendare în dosarul “Case pentru generali”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here