Profilul economic al zilei

Leul a pierdut în continuare teren în raport cu euro iar cursul BNR a fost stabilit la 4,5218. Aceeaşi tendinţă de depreciere a monedelor locale a fost resimţită şi pe pieţele valutare din Polonia şi Ungaria, iar principalul motiv a fost reprezentat de îngrijorările investitorilor faţă de o posibilă ieşire a Marii Britanii din UE. Dolarul s-a întărit în faţa euro pe pieţele externe, ceea ce a condus la o depreciere zilnică de 0,5% a leului în raport cu moneda americană (curs BNR: 4,0330). Principalul eveniment urmărit astăzi de către participanţii din pieţele valutare va fi decizia de politică monetară a FED care va fi comunicată la 21:00 ora României. În pieţe există un larg consens referitor la menţinerea dobânzii în intervalul 0,25-0,50% după un raport slab referitor la piaţa muncii din SUA recent publicat şi înaintea votului britanicilor privind apartenenţa la UE de joia viitoare.

  • Randamentele obligaţiunilor în lei au crescut ieri pe piaţa secundară cu 2-6 puncte de bază pentru segmentul mediu şi lung al curbei, piaţa titlurilor cu venit fix resimţind astfel tensiunile induse de referendumul din Marea Britanie şi presiunile de adâncire a deficitului bugetar care vin de pe plan intern.
  • Ministerul de Finanţe va organiza joi o licitaţie pentru obligaţiuni cu scadenţa în martie 2021 în valoare de 500 milioane lei.
Citeste si  Dolarul scade, acțiunile europene cresc pe măsură ce piețele sunt optimiste in descoperirea unui vaccin

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here