Profilul economic al zilei

Leul a pierdut în continuare teren în raport cu euro iar cursul BNR a fost stabilit la 4,5218. Aceeaşi tendinţă de depreciere a monedelor locale a fost resimţită şi pe pieţele valutare din Polonia şi Ungaria, iar principalul motiv a fost reprezentat de îngrijorările investitorilor faţă de o posibilă ieşire a Marii Britanii din UE. Dolarul s-a întărit în faţa euro pe pieţele externe, ceea ce a condus la o depreciere zilnică de 0,5% a leului în raport cu moneda americană (curs BNR: 4,0330). Principalul eveniment urmărit astăzi de către participanţii din pieţele valutare va fi decizia de politică monetară a FED care va fi comunicată la 21:00 ora României. În pieţe există un larg consens referitor la menţinerea dobânzii în intervalul 0,25-0,50% după un raport slab referitor la piaţa muncii din SUA recent publicat şi înaintea votului britanicilor privind apartenenţa la UE de joia viitoare.

  • Randamentele obligaţiunilor în lei au crescut ieri pe piaţa secundară cu 2-6 puncte de bază pentru segmentul mediu şi lung al curbei, piaţa titlurilor cu venit fix resimţind astfel tensiunile induse de referendumul din Marea Britanie şi presiunile de adâncire a deficitului bugetar care vin de pe plan intern.
  • Ministerul de Finanţe va organiza joi o licitaţie pentru obligaţiuni cu scadenţa în martie 2021 în valoare de 500 milioane lei.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here