Profilul economic al zilei

Datele publicate în această dimineaţă de către Institutul Naţional de Statistică au arătat o scădere a ponderii întreprinderilor inovatoare la 10,2% în 2014 – 2016 de la 12,8% în 2012 – 2014. Din numărul total al întreprinderilor, 4,8% au aplicat numai metode noi de organizare / marketing iar 2,5% au implementat numai produse / procese semnificativ îmbunătăţite. 2,9% din întreprinderi au utilizat ambele tehnici de inovare (metode noi de organizare / marketing + produse / procese semnificativ îmbunătăţite). Întreprinderile mari au fost de două ori mai inovative decât IMM-urile.

§  Investitorii au arătat un interes ridicat faţă de licitaţia Ministerului Finanţelor Publice pentru obligaţiuni cu scadenţa în aprilie 2023 (suma licitată a fost de 963,3 milioane lei) iar ministerul a emis obligaţiuni în valoare de 437,1 milioane lei, peste suma planificată iniţial de 300 milioane lei. Randamentul mediu a fost egal cu cel maxim şi s-a situat la 4,21%. Evoluţiile de pe piaţa secundară a obligaţiunilor au fost mixte, începutul sesiunii de tranzacţionare fiind sub semnul minutelor FED publicate cu o zi înainte iar finalul şedinţei a fost influenţat de rezultatele bune ale licitaţiei de obligaţiuni de stat, cu randamentele în scădere uşoară.   

Citeste si  Olandezii de la Van Oord raportează pierderi imense, dar câștigă licitații. Cum încearcă să explice reprezentantul lor în România

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here