Produsă din 1966, Toyota Corolla s-a vândut de atunci în peste 43 de milioane de exemplare în întreaga lume

0
3095
toyota-corolla

Automobilulul japonez este azi la a 11-a generație, iar succesul său nu se dezminte: 1,34 milioane de exemplare au fost vândute în 2015, în special în SUA și în China. Un exemplu perfect în ceea ce privește globalizarea consumului.

„Coroana mică”
Din 1997, adică de aproape 20 de ani, Toyota Corolla este cea mai bine vândută mașină din lume. În 1997, Corolla a devansat legendara Beetle a celor de la Volkswagen. În Iulie 2003, Toyota a reușit să văndă mașina cu numarul 40.000.000. Numele vine este un derivat de la Toyota Crown, Corolla însemnând ,,coroana mică,,. Din 2006, Toyota a început să se axeze mai mult pr modelul Auris, dar a continuat comercializarea Corollei. A 11-a generație a început să fie comercializată din 2012, sedanul purtând numele Axio. Ultimele modele au consumul de 5%!!!

Produsă în 12 țări
Modelele de început Corolla aveau tracțiunea pe spate, dar numai după câțiva ani ele au început să aibă tracțiunea pe față. La început, Corolla s-a bătut cu două modele tot asiatice: Nissan Sunny și cu Honda Civic.

Corolla este fabricată în Japonia la celebra uzină Toyota Takaoka, locație care are 50 de ani vechime. Modelul este fabricat însă și în Brazilia (Indaiatuba, São Paulo), Canada (Cambridge, Ontario), China (Tianjin), India(Bangalore), Pakistan(Karachi), Africa de Sud (Durban), Taiwan, Thailanda, Vietnam, Turcia și Venezuela.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here