Producătorul românesc de ceasuri inteligente Vector Watch a fost preluat de Fitbit, liderul american de pe piaţa de dispozitive purtabile de fitness. Să fie vorba de un miliard de dolari?

0
2170
Producătorul românesc de ceasuri inteligente Vector Watch

Nu a fost dezvăluită valoarea tranzacţiei, comunicatul publicat pe site-ul companiei nevorbind de vreo sumă de bani. Într-un interviu Radu Georgescu pronostica acum câteva luni că afacerea lui va ajunge la un miliard de dolari!!!

Compania românească anunţă că vrea să îmbine tehnologia sa cu experinţa şi comunitatea globală deţinute de Fitbit, ceasurile urmând să îşi păstreze funcţiile şi caracteristicile.

În poziţia de VP Engineering

Vector Watch intenţionează să se integreze în compania Fitbit, fără a avea impact asupra consumatorilor. „Tehnologia dezvoltată de Vector Watch pentru dispozitivele portabile, cât şi echipa Vector Watch vor fi integrate în familia Fitbit. Alte dispozitive hardware sub brandul Vector Watch nu vor mai fi produse”, a declarat Andrei Pitiş pentru Business Magazin.Andrei Pitiş a mai dezvăluit că, după integrarea companiei în Fitbit, planurile americanilor presupun dezvoltarea unui centru de dezvoltare de top al Fitbit la Bucureşti. Acesta va include atât echipe de product management, cât şi de design, dezvoltare software şi cercetare. „Nu discutăm despre un număr specific de angajaţi, majoritatea echipei Vector Watch fiind aşteptată să se alăture Fitbit”, explică Pitiş. El spune că se va alătura companiei americane în poziţia de VP Engineering şi va coordona centrul Fitbit de la Bucureşti, potrivit Business Magazine.

Prima investiție ,,unicorn,,

Radu Georgescu, antreprenor, investitor în companiile tehnologice din România şi partener fondator al grupului, declara într-un interviu  că start-up-ul Vector Watch va fi prima sa investiţie care va ajunge un „unicorn“ – adică va obţine o evaluare de un miliard de dolari – şi că infuzia recentă de capital va susţine dezvoltarea produsului şi extinderea biroului companiei din zona Bay Area, Statele Unite ale Americii.

Start-up-ul Vector Watch a fost fondat în 2014 de antreprenorul Andrei Pitiş. Compania de tehnologie are birouri la Londra, Silicon Valley, Amsterdam, Hong Kong şi Bucureşti.

Ceasurile companiei au fost lansate în România în octombrie 2015. Ceasurile pot funcţiona până la 30 de zile cu o singură încărcare a bateriei şi sunt compatibile cu sistemele de operare iOS, Android şi Windows Phone.

De la zero

Smartwatch-urile au fost dezvoltate de la zero în România, de la proiectare şi design la platforma software sau hardware, şi sunt asamblate în China.Fitbit este o companie din Statele Unite care construieşte produse de fitness destinate sănătăţii utilizatorilor. Dispozitivele Fitbit înregistrează activitatea utilizatorilor, precum numărul paşilor, pulsul, calitatea somnului şi alţi indici similari.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here