„Procurorul DNA Ana Dana, colaboarare stransa, dar neprofesionista cu Coldea si Kovesi”

0
2024
dna

Daniel Dragomir, colonelul SRI aflat in ultima vreme in atentia intregii prese, continua dezavluirile despre “Binom” si despre colaborarea dintre Serviciul Roman de Informatii si Directia Nationala Anticoruptie, in perioada in care cele doua institutii au fost conduse de generalul Florian Coldea , respectiv Laura Kovesi. Dragomir a prezentat un nou document care priveste “culoarul justitiei”.

Este vorba despre o adresa, din aprilie 2014, a fostului sef al Sectiei a II DNA Claudiu Dumitescu si a procuroarei Ana Dana catre fostul prim-adjunct al SRI, generalul Florian Coldea. Cei doi procurori DNA ii solicitau lui Coldea date despre intrarea in tara, in anul 2004, a trei cetateni greci, despre care Dragomir afirma ca nu erau nici teroristi, nici spioni, nici criminali organizati.

In textul care insoteste documentul publicat pe blogul propriu – dragomirdaniel.ro -, colonelul SRI se intreaba, pe buna dreptate, de cand pana cand seful operativ al Serviciului Roman de Informatii are in fisa postului verificarea intrarilor in tara la solicitarea DNA. De asemenea, Dragomir se intreaba daca avea Florian Coldea baze de date in legatura cu intrarile in Romania ale cetatenilor UE.

Nu in ultimul rand, Daniel Dragomir aminteste de practicile Securitatii dinainte de 1989, care obisnuia sa controleze strict cetatenii straini.

In acest context, colonelul SRI subliniaza ca Romania a devenit intre timp tara UE, dar ca Florian Coldea si Laura Kovesi se considerau stat in stat, nefiind interesati nici macar de regulile Uniunii Europene.

Mai jos, textul colonelului SRI Daniel Dragomir si documentul prezentat de acesta:

“Va prezint astazi un document relevant, o solicitare directa si personala a DNA catre Prim Adjunctul SRI, Florian Coldea.

Culoarul justitiei pus in lumina.

In acest document se arata ca in luna aprilie 2014, DNA ii cere direct Primului Adjunct date cu privire la intrarea pe teritoriul Romaniei in anul 2004 a trei cetateni UE (greci). Cei trei greci nu erau nici teroristi, nici spioni si nici criminali organizati.

Unde apare in fisa postului Primului Adjunct ca trebuie sa verifice intrari in Romania la solicitarea directa a DNA? Nicaieri.

Inspectoratul General al Politiei de Frontiera, care are in competenta aceste lucruri, exista in 2014? Da.

De ce s-a facut aceasta solicitare la SRI?

Coldea SRL stie. Se specializase in 2014 sa caute denuntatori. Mare lucru daca putea sa ii agate si pe niste cetateni UE.

Avea in 2014 Coldea SRL baze de date cu privire la intrarile in tara a cetatenilor UE? Sper ca nu.

Desi, una din preocuparile intense ale fostei Securitati era controlul strict al strainilor. De aceea, pana in 1960, Comandamentul de graniceri se aflase sub jurisdictia Ministerului de Interne pentru a lucra direct cu DSS. Dar punctele de frontiera au ramas pana la Revolutie cu dubla comanda – mai ales la DSS.

De aceea in Rusia si astazi trupele de graniceri si punctele de frontiera se afla sub coordonarea FSB. Problema este ca in 2014 Romania era deja stat membru al UE. Democratia si UE arata bine la TV, dar Coldea SRL si PFA Kovesi se considerau stat in stat.

Nici regulile UE nu ii interesau.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here