PROCURORUL CAZACU, CEL ACUZAT CĂ PREIA ILEGAL AFACERI, ESTE ȘI CEL CE-A MANIPULAT DOSARUL LUI ADRIAN SEVERIN. MODUL DE OPERARE AL STATULUI PARALEL DEVOALAT LA GOLD FM.

1
866

In cadrul emisiunii „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, Cozmin Gușă și Adrian Severin au discutat despre procurorul Radu Mihăiță Cazacu, cel acuzat de mass-media că a preluat în forță și ilegal anumite afaceri, dar care este și cel care i-a construit dosarul penal lui Adrian Severin în 2016, în urma unei operațiuni sofisticate dictate de interesele politice oculte din Parlamentul European. Redăm parte din dialogul interesant, ce relevă modalitatea de acțiune în Statul Paralel ce-a călărit România începând cu mandatele lui Traian Băsescu:

„Adrian, la semnalul unor colegi din presă, Evenimentul zilei, Comisarul, RTV, Național, Inpolitics, mulți alții ce mi-au trimis materiale care îl identifică pe un anumit procuror, Radu Mihăiță Cazacu, ca fiind cel care fură afaceri prin țară, cu localizare în Giurgiu, am descoperit că este și cel care ți-a construit ție dosarul. Acești colegi din presă mi l-au semnalat ca fiind exact genul invers de magistrat, adică procurorul care știe să manipuleze atât de bine fărădelegea, încât săvârșește fapte pe care el le cercetează la alții. Puteți să dați căutare prieteni după Radu Mihăiță Cazacu,  procuror, Giurgiu, și o să vedeți o sumedenie, zeci de articole, și nimeni din România nu se sesizează deși activitatea lui e laborioasă.”

„Adică acest procuror, supranumit “escroc”, chiar în baza faptelor care s-au întâmplat, și pentru că este un exemplu concret din Statul Paralel, te-aș ruga, atât cât te lasă inima, să le explici puțin celor care ne ascultă, cam care este prototipul, dacă poți să-l descrii, a unui astfel de om care a fost folosit ca unealtă de tip Portocală, poate nu doar în cazul Adrian Severin, poate nu doar în cazurile relatate de presă, anul trecut și acum doi ani și anul ăsta, poate încă în multe cazuri pe care nu le știm”, a spus Cozmin Gușă.

Adrian Severin: „Nu vreau să comentez prea mult asupra acestui aspect, sau asupra acestei persoane și din motivul că eu sunt adversarul judecării cazurilor și proceselor în presă, pe stradă. Instanțele trebuie să se pronunțe.” (…)

„Ce pot doar să spun, sau ce vreau să spun în acest moment, are caracter de informație tehnică pură, fără interpretări colaterale, este că în dosarul cauzei am descoperit o scrisoare a acestui domn procuror, semnată și de un alt domn procuror care, deocamdată este șeful interimar al SIIJ-ului, și, de un altul, care, mă rog, între timp a fost eliminat din DNA. Pentru că martorii erau în străinătate, se spunea <să se atragă atenția celor doi martori>, deci spunea ofițerului care trebuia să le ia interogatoriu, <să se atragă atenția, pentru că noi trebuie să dovedim că domnul acesta Severin este vinovat de cutare și cutare>. Ei nu trebuiau să afle adevărul, ei trebuiau să dovedească că eu am făcut un anumit lucru, pe care nu-l făcusem, <și de aceea ei trebuie să spună că l-au cunoscut în circumstanțele cutare și cutare pentru că dacă vor spune altfel îi vor da posibilitatea să se apere și să scape.>”

„Acest document a fost publicat în presa română cu niște ani în urmă și a fost arătat în fața instanțelor. Acest document, în orice țară civilizată, ducea la două consecințe: punerea sub urmărire penală a făptașului, celui care l-a întocmit și, în același timp, lichidarea întregului material de urmărire întrucât este vorba despre o influențare clară a martorilor. Culmea, aceștia erau singurii martori, nu mai erau și alții.”

„Tot ca element de fapt, unul dintre judecătorii care m-au judecat a avut curajul, și îl respect pentru asta, de a face opinie separată, de a pronunța achitarea și de a spune că ceea ce s-a întâmplat a fost nu o interpretare a probelor ușurate, că sunt superficiale, de o încadrare greșită în lege, ci de citez: <încălcarea principiului aflării adevărului>. Deci un proces care s-a realizat fără să se urmărească aflarea adevărului, ba chiar încălcându-se toate procedurile care ar fi condus la aflarea acestuia.”

„E foarte interesant că celebrul judecător Ionuț Matei încercând cumva să ocolească această problemă fundamentală zice <da, e drept că într-o anumită măsură martori au fost influențați>, v-am citat, ați văzut în ce măsură, <dar nu-i nimica vom corobora aceste probe cu altele>. Altele care nu existau, pentru că ăștia erau singurii martori.”, a declarat Adrian Severin.

Procurorul Cazacu n-a dat declarații presei referitor la faptele grave de care este incriminat, dar culmea, în schimb și-a susținut zilele trecute examenul pentru doctorat la Facultatea de Drept a Universității din București. Comentariile suplimentare par astfel de prisos …

1 COMMENT

  1. Gusa-capusa a uitat sa adauge la lista de publicatii pentru inspiratie: “Evenimentul zilei, Comisarul, RTV, Național, Inpolitics,” publicatia Sputnik!!!!!!!! Hai serios cum ii tinem spatele lui Adrean infractorul din parlamentul European

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here