Pro tv plus DNA cer daune de 600,000 de euro de la patronul ”Chocolat”

0
4910
Tudor Constantinescu

Fix când se pregătea să-şi facă marea revenire pe micul ecran, la Pro TV, chef-ul Tudor Constantinescu, patronul lanţului de cofetării Chocolat, a ajuns după gratii, acuzat că a dat statului o gaură de jumătate de milion de euro. Însă nu doar statul are o problemă cu el, ci şi Pro-ul, a cărui imagine a avut de suferit de pe urma scandalului.

Cireaşa de pe tortul grilei de primăvară a Pro TV-ului s-a transformat în bomboana de pe colivă în momentul în care Tudor Constantinescu a fost reţinut pentru constituire de grup infracţional, evaziune fiscală în formă continuată şi instigare la fraudă informatică în formă continuată.

Fostul jurat de la “Top- Chef” (Antena 1) ar fi trebuit să devină vedeta show-ului “Bake Off”, cel mai nou format importat al Pro-ului, care fusese anunţat cu surle şi trâmbiţe şi avusese lansare cu şase luni înainte de difuzare.

La momentul la care cofetarul a intrat în bucluc cu legea, o întreagă ediţie fusese filmată şi peste 700.000 de euro investiţi.

Scandal şi prejudicii de imagine

Bani pierduţi, se vede treaba, întrucât, în speranţa unei pedepse mai blânde, Constantinescu şi-a recunoscut faptele şi, cel mai probabil, va fi condamnat.
Dosarul penal cu care s-ar putea alege şi întregul scandal pe care l-a generat nu fac nici un bine Pro-ului – cunoscute fiind rigorile postului -, care, potrivit surselor din preajma conducerii, a activat clauza care impune penalizarea lui Constantinescu.
Astfel, pentru prejudiciile aduse imaginii companiei, cofetarul ar putea plăti 100.000 de euro, care nu ar acoperi nici o şeptime din adevăratul prejudiciu – cei peste 700.000 costuri de producţie care s-au dus pe apa sâmbetei şi se vor devaloriza în arhivele televiziunii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here