Prin reducerea procentului aferent contribuţiior la Pilonul II, Guvernul îngroapă programul „Prima Casă”

0
1294

Senatorul PNL, Iancu Caracota, solicită majorarea plafonului alocat programului “Prima Casă”, susţinând că după reducerea cu un sfert a contribuţiilor la Pilonul II, Guvernul îngroapă treptat programul “Prima Casă”.

Într-un comunicat al Senatorului PNL, se arată :

„După ce anul trecut Guvernul PSD-ALDE a băgat mâna în buzunarul tinerilor prin scăderea contribuţiilor la Pilonul II de pensii, reducându-le practic suma pe care aceştia o vor primi în momentul în care vor ieşi din câmpul muncii, acum a redus—prin Bugetul pentru 2018—şi sumele alocate programului “Prima Casă”, cel mai de succes mijloc de creditare pentru tineri din ultimii ani”.

Cu alte cuvinte, “Prima Casă” – cu fonduri alocate de 2 miliarde de lei pentru 2018 – are un buget mai mic cu aproximativ 25% în comparaţie cu 2017, când programul a beneficiat de 2,67 miliarde de lei, a explicat acesta, cerând Executivului ca la următoarea rectificare bugetară să majoreze plafonul pentru acest program.

“Solicit Guvernului PSD-ALDE ca la prima rectificare bugetară să majoreze plafonul alocat programului “Prima Casă”, astfel încât tinerii care doresc să-şi cumpere o locuinţă în anul 2018, prin acest mijloc de creditare, să atingă acest obiectiv. Programul reprezintă, de fapt, o investiţie într-un viitor mai sigur pentru tinerii noştri, de care Guvernul trebuie să ţină cont. Guvernul Tudose trebuie să ţină cont de această realitate îngrijorătoare pe care nu trebuie să o stimuleze prin măsuri defavorabile tinerilor”, se arată în documentul citat.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here