Primii „formatori in domeniul Podiatriei” din Romania, certificati de Asociatia de Podiatrie

0
1923

Asociația de Podiatrie anunță cu entuziasm eliberarea primelor certificate de „formator în domeniul Podiatriei” și, așadar, prima menționare a disciplinei „Podiatrie” într-un document oficial. Certificatele au fost obținute de 11 medici și 8 asistente medicale din România, în urma participării acestora la primul Curs de formatori în Podiatrie, desfășurat în perioada 29 august – 4 septembrie 2015, la Sinaia.

Programul a reprezentat o inițiativă deosebită în demersul Asociației de Podiatrie de a consolida profesia de podiatru și în România, întrucât, la nivel international, podiatria este un domeniu care se dezvoltă din plin și o meserie respectată, în sfera medicală. Pregătirea primilor formatori în Podiatrie va face posibilă realizarea și implementarea unui program de educație adresat asistenților medicali în vederea dezvoltării competențelor în domeniu, care se va desfășura, cel mai probabil, anul acesta, potrivit inițiatorilor proiectului.

„Am făcut un pas important pentru tot ceea ce își propune să devină, de acum înainte, Asociația de Podiatrie și domeniul Podiatriei românești. Începem să conștientizăm și să acceptăm, din ce în ce mai mult, rolul crucial pe care un podiatru îl are într-o echipă multidisciplinară de îngrijire a piciorului diabetic, dar și în abordarea unui număr mare de alte afecțiuni ale piciorului. Domeniul medical românesc duce lipsă de oameni cu această pregătire, dar acum putem să spunem că am început deja să îmbunătățim această realitate. Suntem optimiști și convinși că anul 2016 se anunță unul al schimbării pentru că ne-a adus deja primii formatori în Podiatrie și suntem pe drumul oficializării acestei competențe/specializări/profesii și în țara noastră. Formatorii vor duce mai departe tot ceea ce au învățat la curs, pentru pregătirea unui număr cât mai mare de asistenți medicali. Certificatele pe care participanții la primul curs  de formatori în podiatrie le-au primit recent, după o evaluare riguroasă, reprezintă o motivație majoră și un simbol al unui început de drum care se arată promițător”, a declarat dr. Norina Gâvan, președintele Asociației de Podiatrie.

La finalul cursului dedicat formatorilor în domeniul Podiatriei, participanții au dobândit abilitatea de a comunica mult mai eficient cerințele din domeniu, pentru a putea să transmită cât mai bine informația mai departe, într-un mod profesionist și convingător. Acestea sunt calități necesare ale unui formator și pun accentul, în primul rând, pe nevoile grupurilor care urmează să fie pregătite. Asociația de Podiatrie arată și că, în urma acreditării și a eliberării certificatelor, formatorii vor putea să lucreze alături de profesioniștii din domeniul sănătății, în vederea îndeplinirii obiectivelor.

Cursul a fost acreditat de Colegiul Medicilor din România, care a acordat 75 de credite EMC statutului de formator și de Ordinul Asistenților Medicali care a acordat un număr de credite aflat în conformitate cu numărul de ore care au alcătuit cursul.

PR&Comunicare: Sănătatea Press Group, expertul tău în comunicare pe domeniul medical.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here