Primăria Capitalei a aprobat noile tarife de exploatare a parcărilor din Bucureşti. Acestea intră în vigoare la 1 iulie

0
1194

Noul tarif de exploatare a parcărilor din Bucureşti va fi de 10 lei pe oră în centrul Bucureştiului, de la 1 iulie, potrivit unui proiect de hotărâre care tocmai a fost aprobat în şedinţa Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB).

Zona 0

cuprinde locurile de parcare special amenajate în zonele de influenţă ale parcajelor publice denivelate, delimitate de următoarele patru zone:

*zona parcajului subteran Intercontinetal: N. Bălcescu – C.A. Rosetti – J. L. Calderon – D. Gerota – T. Arghezi – Carol I.

*zona parcajului subteran Piaţa Unversităţii: N. Bălcescu – I. Câmpineanu – Calea Victoriei – Splaiul Independenţei – Halelor – I. C. Brătianu.

*zona parcajului suprateran Cocor: I. C. Brătianu – Sf. Vineri – Calea Moşilor – H. Botev – C. Coposu.

*zona parcajului suprateran Unirea: C. Coposu – M. Basarab – Mircea Vodă – Unirii – Brătianu.

Tarifele aplicabile în zona 0 a Capitalei de la 1 iulie:

Tariful aplicabil pentru zona 0 a Capitalei va fi 10 lei/oră, tarif unic, de luni până duminică, în intervalul orar 00.00 – 24.00. Acest tarif permite utilizarea unui singur loc de parcare, fără rezervarea sau nominalizarea acestuia. Parcarea este limitată la o durată de maximum două ore, iar după expirarea celor două ore, se va aplica suprataxarea cu 20 de lei pentru fiecare oră de depăşire.

Tarif de 10 lei pe oră x 24 de ore x 30 de zile pe lună – pentru unităţile hoteliere, complexuri comerciale, săli de spectacole, baze sportive – pentru locurile de parcare rezervate pe bază de contract.

Pentru riverani, tariful va fi de 120 de lei pe lună. Tariful permite utilizarea unui loc de parcare, fără rezervarea sau nominalizarea acestuia.

Tarifele aplicabile de la 1 iulie pentru zona 1 a Capitalei

Zona 1 a Capitalei

cuprinde locurile de parcare amenajate între zona 0 şi perimetrul delimitat de următoarele străzi: Piaţa Victoriei – Iancu de Hunedoara – Polonă –Mihai Eminescu – Traian – Nerva Traian – Gheorghe Şincai – Lânăriei – Şerban Vodă – Mărăşeşti – Mitropolit Nifon – Libertăţii – Calea 13 Septembrie – Izvor – Haşdeu – Pârvan – Berzei – Buzeşti – Piaţa Victoriei.

Tariful aplicat pentru zona 1, de la 1 iulie 2018, în intervalul 06.01 – 18.00, este de 5 lei pe oră,cu extindere în funcţie de parcaj, în zone în care numărul de vizitatori este mare, de luni până duminică în intervalul orar 00.00:24.00. Tariful permite utilizarea unui loc de parcare, fără rezervarea sau nominalizarea acestuia. Parcarea este limitată la o durată de maximum două ore, iar după expirarea celor două ore, se va aplica suprataxarea cu 10 lei pentru fiecare oră de depăşire.

Tariful pentru zona 1, în intervalul 18.01 – 06.00 (acolo unde nu s-a dispus extinderea tarifului de 5 lei pe oră), este de 2,5 lei pe oră, tarif unic în zilele săptămânii.

Tariful pentru unităţile hoteliere, complexuri comerciale, săli de spectacole, baze sportive – pentru locurile de parcare rezervate pe bază de contract – de 5 lei pe oră x 24 ore x 30 de zile pe lună.

Tarif de 100 de lei pentru riverani. Tariful permite utilizarea unui loc de parcare, fără rezervarea sau nominalizarea acestuia.

Tarifele care vor fi practicate în Zona 2, de la 1 iulie:

Zona 2 este aflată între Zona 1 şi limita administrativă a oraşului.

2,5 lei pe oră – tarif unic de luni până vineri în intervalul orar 06:01 – 18:00, cu extindere, în funcţie de parcaj, în zone unde numărul de vizitatori este mare, de luni până duminică în intervalul orar 00:00 – 24:00. Tariful permite utilizarea unui loc de parcare, fără rezervarea sau nominalizarea acestuia.

1,5 lei pe oră – tarif unic în zilele săptămânii, în intervalul 18:01 – 06:00, acolo unde nu s-a dispus extinderea tarifului de 2,5 lei pe oră. Tariful permite utilizarea unui loc de parcare, fără rezervarea sau nominalizarea acestuia.

80 de lei pe lună pentru riverani. Tariful permite utilizarea unui loc de parcare, fără rezervarea sau nominalizarea acestuia.

De asemenea, tariful pentru serviciul de blocare/deblocare a autovehiculelor este de 200 de lei bucata, se arată în Hotărârea privind aprobarea noilor tarife de exploatare a parcajelor din domeniul public şi/sau privat al municipiului Bucureşti.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here