Preţurile la producătorii din industrie au crescut în august cu 3,3%

0
811

Din datele publicate de Institutul Naţional de Statistică reiese că preţurile producţiei industriale pe total – piaţa internă şi piaţa externă – au crescut cu 3,3% în august, faţă de aceeaşi lună a anului trecut, ritm scăzut faţă de cel înregistrat în luna precedentă.

În iulie, preţurile producţiei industriale pe total (piaţa internă şi piaţa externă) au crescut cu 4,2%, faţă de aceeaşi lună a anului trecut.

În luna august 2019, comparativ cu luna august 2018, preţurile producţiei industriale pe total (piaţa internă şi piaţa externă) au crescut cu 3,3%. Faţă de luna precedentă, preţurile producţiei industriale a scăzut cu 0,3%.

În august, faţă de aceeaşi lună a anului trecut, cea mai mare creştere a preţurilor s-a înregistrat în producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (+14,59%).

Pe marile grupe industriale, cel mai mare avans s-a înregistrat în industria energetică (+4,89%).

Preţurile producţiei industriale reprezintă o măsură a preţurilor solicitate de către producători pentru produsele sau serviciile livrate în primul stadiu de comercializare.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here