Premiera in materia confiscarilor extinse

0
2687
judecatori

Premiera in materia confiscarilor extinse-220.000 Ron confiscati de la Notarul Andrei Jean precum si zeci de milioane de Euro de la Familia Fughina-cei care si -au falimentat propriul business- reteaua de magazine K-Tech Electronics.

In premiera in Romania, intr o decizie care se leaga de confiscarea extinsa a averii fostei companii K-Tech Electronics si a prorietarilor ei- sotii Fughina ( cei care in mod deliberat au falimentat propria companie) au fost confiscate sume de bani importante de la Notarul Jean Andrei. Compromis profesional insa sustinut puternic de legaturile Presedintei Tribunalului Bucuresti- Laura Andrei- Notarul Jean Andrei este in centrul suspiciunilor de ani de zile.

Legaturi bolnavicioase financiar, avocati penalisti care apara infractori celebri sau moguli bolnavi deputere si corupti pana n maduva oaselor- asa cum e cazul lui Voiculescu- toti au trrecut prin birourile lui Jean Andrei lasandu-i acestuia onorarii grase.

Prezentam in continuare minuta din dosarul nr. 2185/2/2015, avand ca obiect infractiunea de spalare de bani, solutionat de judecatoarea Camelia Bogdan de la Sectia a II-a penala, cu referire la notarul Jean Aurel Andrei:

In baza art. 112 alin.1 lit. e Cod penal confisca de la Jean AUREL ANDREI suma de 130504 lei RON, ce se va actualiza cu indicele de inflatie la data aducerii efective la indeplinire a ordinului de confiscare, dobandita cu titlu de onorariu notarial +TVA prin savarsirea infractiunilor de constituire a unui grup infractional organizat prevazuta de art. 367 alin. 1 C.pen., delapidare cu consecinte deosebit de grave in forma continuata prevazuta de art. 295 alin. 1 din C.pen., raportat la art. 308 şi art. 309 din C.pen., cu aplicarea art. 35 alin. 1 C.pen., spalare de bani in forma continuata prevazuta de art. 29 alin. 1 lit. a, b şi c din Legea 656/2002 republicata, cu aplicarea art. 35 alin. 1 C.pen. fiecare cu aplicarea art. 5 C.pen deduse judecatii in prezenta cauza, aferenta legalizarii contractului de dare in plata din data de 12.12.2008, autentificat prin incheierea din 2889/12 decembrie 2008 de BNP MONE OLGA, ANDREI AUREL JEAN Si ASOCIATII.

In baza art. 112 alin.1 lit. e Cod penal confisca de la Jean AUREL ANDREI suma de 82467 LEI RON, ce se va actualiza cu indicele de inflatie la data aducerii efective la indeplinire a ordinului de confiscare, dobandita cu titlu de onorariu notarial +TVA prin savarsirea infractiunilor de constituire a unui grup infractional organizat prevazuta de art. 367 alin. 1 C.pen., delapidare cu consecinte deosebit de grave in forma continuata prevazuta de art. 295 alin. 1 din C.pen., raportat la art. 308 şi art. 309 din C.pen., cu aplicarea art. 35 alin. 1 C.pen., spalare de bani in forma continuata prevazuta de art. 29 alin. 1 lit. a, b şi c din Legea 656/2002 republicata, cu aplicarea art. 35 alin. 1 C.pen. fiecare cu aplicarea art. 5 C.pen deduse judecatii in prezenta cauza, aferenta legalizarii contractului de superficie din data de 22 05 2009, autentificat prin incheierea de autentificare nr. 1243 din 22 mai 2009.

In baza 45 rap. la art. 33 alin. 2 şi 3 din Legea 656/2002 republicata. rap. la art.112 alin.1 lit. e, 6 Cod penal, cumuleaza masurile de siguranta dispuse prin prezenta si confisca de la Jean AUREL ANDREI suma totala de 212.971 lei ce se va actualiza cu indicele de inflatie la data aducerii efective la indeplinire a ordinului de confiscare. (…)

In baza art. 249 alin 1, 4 C pr pen cu referire la disp.art.112alin.1.lit.e) si 6 C.pen, instituie masura de indisponibilizare a sechestrului asigurator pana la concurenta sumei de 212.971 lei ce se va actualiza cu indicele de inflatie la data executarii efective a ordinului de confiscare asupra tuturor bunurilor mobile si imobile apartinand numitului Jean Andrei Aurel, BNP Mone Olga, Andrei Jean Aurel si Asociatii ale sotiei sau fostelor sotii, ale rudelor de gradul I sau ale altor persoane in posesia carora se afla bunuri cu privire la care exista presupunerea rezonabila ca provin din sumele obtinute de Jean Andrei Aurel din faptele penale deduse judecatii inclusiv asupra conturilor acestora (cu mentiunea ca dobanzile aferente sumelor inscrise la credit, vor curge in continuare conform contractelor incheiate cu unitatea bancara) , actiunilor si activelor societatilor comerciale la care acesta, sotia sau fostele sotii, rudele de gradul I sau alte persoane cunoscute public ca fiind apropiate numitului Jean Andrei Aurel in privinta carora exista suspiciunea rezonabila ca se afla in posesia /detentia bunurilor dobandite din faptele penale deduse judecatii de numitul Jean Andrei Aurel figureaza ca imputerniciti, beneficiari reali, asociati sau administratori, inclusiv ale actiunilor şi activelor detinute de aceste societati la alte societati la care persoanele de mai sus detin calitatea de asociat, imputernicit, beneficiar real sau administrator, situate in tara sau in strainatate, cu evidentierea tuturor actelor de dispozitie efectuate asupra acestora, care se vor identifica in cursul procedurii de indeplinire a masurilor asiguratorii.

In baza art. 254 C.pr.pen., dispune luarea masurii asiguratorii a popririi pana la concurenta sumei de 212.971 lei ce se va actualiza cu indicele de inflatie la data executarii efective a ordinului de confiscare asupra sumelor de bani datorate numitului Jean Andrei Aurel sau BNP Mone Olga, Andrei Jean Aurel si Asociatii de catre o a treia persoana ori de persoanele pagubite, in limitele prevazute de lege, de la data primirii incheierii prin care se infiinteaza sechestrul, sumele de bani datorate de debitori urmand a fi consemnate la dispozitia organului judiciar care a dispus poprirea sau a organului de executare, in termen de 5 zile de la scadenta, recipisele urmand a fi predate instantei de judecata in termen de 24 de ore de la consemnare. (…)

In baza art. 254 C.pr.pen., dispune luarea masurii asiguratorii a popririi pana la concurenta sumei de 136850 lei ce se va actualiza cu indicele de inflatie la data executarii efective a ordinului de confiscare asupra sumelor de bani datorate numitului Jean Andrei Aurel sau BNP Mone Olga, Andrei Jean AUREL SI Asociatii de catre o a treia persoana ori de persoanele pagubite, in limitele prevazute de lege, de la data primirii incheierii prin care se infiinteaza sechestrul, sumele de bani datorate de debitori urmand a fi consemnate la dispozitia organului judiciar care a dispus poprirea sau a organului de executare, in termen de 5 zile de la scadenta, recipisele urmand a fi predate instantei de judecata in termen de 24 de ore de la consemnare.

V.In baza art 251 C pr pen si art 129 alin 6 C. pr. fisc. desemneaza ca organ insarcinat cu punerea in executare efectiva a masurilor asiguratorii in vederea aducerii la indeplinire a masurilor de siguranta dispuse prin prezenta, organele de cercetare penala ce vor fi desemnate de procurorul-sef al Parchetul General de pe langa ICCJ/ DIICOT/Structura Centrala si organele fiscale din cadrul Administratia Finantelor Publice, care vor colabora cu:

a)Agentia Nationala de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate, infiintata prin Legea nr.318/2015, in cadrul Ministerului Justitiei; b) Agentia Nationala de Administrare Fiscala; c) Oficiul National al Registrului Comertului; d) Oficiul National de Prevenire şi Combatere a Spalarii Banilor; e) Autoritatea Nationala a Vamilor; f) Directia Generala Antifrauda; g) Banca Nationala a Romaniei; h) Inspectoratul General al Politiei Romane; i) Agentia Nationala de Cadastru şi Publicitate Imobiliara; j) orice alta autoritate sau institutie publica, inclusiv cele responsabile de gestionarea, administrarea şi valorificarea bunurilor asupra carora au fost instituite masuri asiguratorii, precum şi a celor care fac obiectul confiscarii speciale sivor comunica Curtii de Apel Bucuresti-sectia a II-a penala, rezultatul verificarilor.

In adresa de investire a organelor insarcinate cu aducerea la indeplinire a dispozitiilor de indisponibilizare dispuse prin prezenta se va mentiona ca in cuprinsul cererilor de comisii rogatorii ce vor fi adresate pentru aducerea la indeplinire a masurilor dispuse prin prezenta sa fie inserate in mod obligatoriu prevederile art. 32,33 din Legea nr. 656/2002, art. 112 alin. 1 lit. e si alin. 6 C.pen., art. 107 alin. 3 C.pen. si art. 162 alin. 6 din Codul penal.

Pe parcursul aducerii la indeplinire a masurilor asiguratorii, in masura in care vor fi identificate persoane care pretind drepturi cu privire la bunurile supuse sechestrului, acestea vor fi citate pentru respectarea garantiilor continute in disp. 6 par. 1 CEDO in latura sa civila si art. 1 din Protocolul 1 la Conventie pentru a-si face aparari cu privire la modalitatea in care au intrat in posesia/detentia bunurilor despre care exista suspiciunea rezonabila ca provin din savarsirea infractiunilor deduse judecatii in fata Inaltei Curti de Casatie si Justitie„.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here