Prejudiciu de peste 80 de milioane de lei sesizat de ANAF

0
1657
anaf

Inspectorii fiscali susțin că una dintre cele mai mari firme de pază a produs o pagubă importantă statului prin neplata taxei pe valoarea adăugată, impozitului pe profit, impozitului pe veniturile din salarii și contribuțiile aferente salariilor, precum si impozitului pe dividende.

Inspectorii DGAMC au constatat că unul dintre cei mai importanți furnizori de servicii de securitate din România s-a sustras de plata unor obligații fiscale de peste 80 milioane de lei către bugetul de stat, reprezentând taxa pe valoarea adăugată, impozit pe profit, impozit pe veniturile din salarii și contribuțiile aferente salariilor, precum si impozit pe dividende. Pentru asigurarea recuperării prejudiciului, în iulie 2016, DGAMC a sesizat organele de urmărire penală specializate.

Contabilitate fictivă

Contribuabilul a ținut o contabilitate fictivă, a depus la organele fiscale înscrisuri completate cu sume care nu sunt conforme cu realitatea, conducând la declararea către bugetul general consolidat a unor obligații fiscale mult diminuate.

Astfel, contribuabilul a declarat ca obligații fiscale sume pe care avea posibilitatea sâ le achite în vederea obținerii certificatului fiscal cu obligații zero. Acest lucru i-a permis să participe și să câștige licitații organizate de companii de stat sau instituții ale statului, adjudecând în mod fraudulos contracte de prestari servicii. De asemenea, au fost înregistrate în evidența contabilă cheltuieli fără documente justificative, fără legatură cu obiectul de activitate a firmei și în cuantum mult mai mare decât în realitate.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here