Praktiker și-a cumpărat spaţiile magazinelor din Ploieşti şi Constanţa, pentru a nu mai plăti chirie

0
2534
Praktiker și-a cumpărat spaţiile magazinelor din Ploieşti şi Constanţa, pentru a nu mai plăti chirie

Rețeaua de magazine de bricolaj Praktiker, deținută în România de omul de afaceri Omer Susli, a anunțat că a cumpărat magazinele şi terenurile din Ploieşti şi Constanţa, în care funcționează, pentru a elimina costurile cu chiriile foarte mari. Compania a realizat achiziția printr-o finanţare CEC Bank.

„Decizia achiziţiei celor două magazine din Ploieşti şi Constanţa am luat-o, în primul rând, datorită încrederii pe care o am în acest business şi în evoluţia sa pe termen mediu şi lung. Un alt motiv care a stat la baza acestei achiziţii este nivelul mare al chiriilor pentru multe dintre unităţile noastre de vânzare”, a declarat Omer Susli, proprietarul reţelei în România.

Cele două magazine se numără printre cele mai performante din rețea, ambele fiind incluse într-un proces de remodelare.

Potrivit reprezentanților Praktiker, compania intenționează să mai cumpere trei terenuri în București, pentru a deschide noi magazine. În plus, planurile prevăd achiziția altor magazine înc are își desfășoară activitatea Praktiker.

 „Cu siguranţă este o direcţie strategică pe care voi merge în continuare, la Praktiker. Îmi doresc să achiziţionez cât mai multe dintre magazinele noastre naţionale aflate în chirie în acest moment şi chiar să extind businessul prin achiziţia de noi terenuri pentru unităţile de vânzare Praktiker România.”, a mai spus Omer Susli.

Rețeaua Praktiker România este formată,  în prezent, din 27 de magazine în 23 de oraşe din ţară. Dintre acestea, în proprietate sunt cele din Piatra Neamţ, Galaţi, Focşani, Ploieşti şi Constanţa.

Lanţul de magazine Praktiker din România a fost cumpărat de Omer Susli în 2014, după ce grupul german Praktiker a intrat în insolvenţă.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here